Kaksi yksityistä Touhula-päiväkotia suljetaan Helsingissä – viestintäjohtaja: "Se on perheiden asia, mistä haluavat jatkossa hoitoa hakea"

Päiväkodit: Viestintäjohtaja ei usko, että Touhula-kohu olisi pysyvästi vaikuttanut vähäisiin lapsimääriin. Toimintaa ei vaan saatu kannattavaksi.

Pitäjänmäessä ja Lauttasaaressa lakkautettavien yksityisten Touhula-päiväkotien toiminta päättyy käytännössä ensi eli juhannusviikolla. Sen jälkeen päiväkodit suljetaan pysyväksi.

– Toiminta päiväkodeissa loppuu virallisesti heinäkuun lopussa, mutta koska päiväkodit ovat kesäpäivystyksessä heinäkuun, ne eivät tule enää aukeamaan, toteaa Touhulan viestintäjohtaja Ossi Ahto.

Perheet voivat hakea päiväkotipaikkoja joko kaupungin päiväkodeista tai Touhulan lähimmistä päiväkodeista, kuten Ruoholahdesta tai Lassilasta.

– Se on perheiden asia, mistä haluavat jatkossa hoitoa hakea, Ahto jatkaa.

Päiväkotiyhtiö Touhula ilmoitti tällä viikolla lakkauttavansa kymmenen päiväkotia ympäri Suomen. Päiväkodeista kaksi sijaitsee Helsingissä. Ilmoitus päiväkotien lakkauttamisesta tehtiin sen jälkeen, kun toukokuussa alkaneet yt-neuvottelut saatiin päätökseen.

Pitäjänmäen ja Lauttasaaren päiväkotien lakkauttaminen koskee yhteensä 49 lasta. Ahton mukaan Helsingissä näiden kahden päiväkodin lakkauttamiseen päädyttiin, koska toimintaa ei kummassakaan päiväkodissa saatu kannattavaksi.

– Pitäjänmäellä lapsia on ollut hyvin vähän, Lauttasaaressa vähän enemmän. Toiminnasta on aina kuluja, emmekä ole nähneet, että se saataisiin tarpeeksi nopeasti kannattavaksi.

Pitäjänmäen 85-paikkaisessa päiväkodissa lapsia on ollut 20 ja Lauttasaaren 65-paikkaisessa 29.

Molemmat päiväkodit ovat uusia ja perutettu vasta viime vuonna. Lauttasaaren osalta kaksi Touhula-päiväkotia päätettiin viime vuonna yhdistää ja toimintaa sijoitettiin uudempaan. Päiväkodeista toinen on aiemmin toiminut toisissa tiloissa. Pitäjänmäen päiväkoti on sijainnut toimistoalueella.

– Sitä ei saatu ennen koronaa kunnolla edes starttaamaan. Päiväkoti sijaitsee toimistopainotteisella alueella. Se on myös varmasti vaikuttanut, Ahto arvelee syitä, miksi Pitäjänmäen päiväkodin lapsimäärät jäivät pieniksi.

Kaupunki on Ahton mukaan myös lisännyt omien päiväkotipaikkojensa määrää monella alueella, mikä tarkoittaa yksityisille ja kaupungin päiväkoteja kalliimmille toimijoille usein sitä, että perheet valitsevat päiväkodeista halvemman.

Ahto on kaikkien kymmenen päiväkodin lakkauttamisesta luonnollisesti harmissaan, mutta näkee asiassa myös jotain hyvää.

– Näiden päiväkotien toiminnan laadussa ei ole ollut ongelmia. On tietenkin harmi, että päiväkoteja joudutaan lopettamaan, mutta jos jotain positiivista, niin joidenkin osalta niiden toimintaa pystytään jatkamaan kunnan toimesta, ei tosin Helsingissä.

Marraskuussa 2019 sosiaaliseen mediaan levisi video, jossa vantaalaisen päiväkodin työntekijä ohjasi kadulla kovakouraisesti kävelyllä olleita päiväkotilapsia.

Ahto ei usko, että niin sanottu Touhula-kohu olisi vaikuttanut päiväkotien lakkauttamisten taustalla oleviin vähäisiin lapsimääriin.

– Siinä hetkessä, kun mediakohu oli päällä, niin aivan varmasti sillä oli vaikutuksia, mutta en usko, että pitkällä aikavälillä. Tiedämme, että meillä on tosi tyytyväisiä asiakkaita.

Yksityinen päiväkoti

Kymmenen Touhula-päiväkotia lakkautetaan, 2 Helsingissä

Yksityinen päiväkotiyhtiö Touhula ilmoitti tällä viikolla, että se aikoo lakkauttaa kymmenen päiväkotia ympäri Suomen.

Päiväkodeista kaksi sijaitsee Helsingissä.

Helsingissä lakkautettavat päiväkodit ovat Touhula Pitäjänmäki ja Touhula Starlight Lauttasaaressa.

Päiväkoteja suljetaan myös Hyvinkäällä, Keravalla, Vihdissä, Uuraisissa, Äänekoskella, Pudasjärvellä, Muhoksessa ja Iissä.

Touhula aloitti yt-neuvottelut toukokuun lopussa.

Neuvotteluiden päätyttyä yhtiö ilmoitti lopettavista päiväkodeista.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: HotLips

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut