Huuhkajahuuma vetää Helsingin kadut ja ravintolat täyteen: "Jatkoon mennään totta helkutissa"

EM-jalkapallo: Suomen maajoukkue saa ihmiset kaduille ja terasseille kannustamaan sinivalkoista väriä.

Ydinkeskustassa oli kansainvälinen tunnelma, kun ottelun toinen jakso alkoi. Svenska Teaternin vieressä olevalla Kiska-terssilla riitti aurinkoa ja jännitystä. Jari Kostiainen

Jari Kostiainen

Suomen maajoukkue on innostanut suomalaiset ja helsinkiläiset ennennäkemättömään futishuumaan.

Helsingin Uutiset kävi Vallilassa tunti ennen Suomi–Venäjä-ottelun alkua aistimassa tunnelmaa. Kuuma oli ja terassit pursuivat väkeä. Ison tv-screenin edessä oli täyttä.

Pietari Keskinen ei mahtunut sisään.

– Tulin tänne Tokoinrannasta, siellä oli ihan täyttä. Alkaa kohta hermostuttamaan, jos ei mihinkään pääse sisälle, Keskinen tuhisee ja alkaa suunnistaa kohti seuraavaa paikkaa.

Hän manaa vielä lähtiessään rajoituksia.

– Ymmärrän tilanteen, mutta etenkin ulkotiloissa voisi... No, Suomi on kuitenkin tänään vahva. Meillä on Euroopan kovin maalivahti Lukas Hradecký, fani jatkaa.

Ei kannata jäädä liikaa surkuttelemaan.

Sami Nevalaisella olisi ollut liput Venäjä-otteluun Pietariin, mutta pandemian takia hän jäi mieluummin Suomeen. Jari Kostiainen

Sami Nevalainen jonottaa, kun hän saakin tiedon, että pääsee sisälle. Kaveri oli varannut pöydän.

– Minulla oli liput ja kaikki Pietariin. Onneksi sain hotellit ja lennot peruttua. Lipuista syntyi pieni henkilökohtainen tappio. Pandemian takia en vain uskaltanut lähteä, täällä on turvallisempaa, Nevalainen kertasi pikaisesti ja suuntasi terassin uumeniin.

Jono Vallilassa kasvoi hetki hetkeltä ennen ottelun alkua. Jari Kostiainen

Meilahdesta tulleet kaverukset Eveliina Ylivarvi ja Kati Laitinen odottivat jonossa rauhallisesti.

– Uskomme Suomen menevän lohkosta jatkoon, meillä on Teemu Pukki, naiset hihkuvat yhteen ääneen.

Legendaarinen Töölön Kisahallin pääty oli myös tupaten täynnä kaupunkilaisia. Lahtelaislähtöinen Ilkka Miettinen seuraa jalkapalloa säännöllisesti, varsinkin Suomen maajoukkue kiinnostaa.

– Me olemme joukkue. Pelaamme päättäväisesti, emmekä purista. Jatkoon mennään totta helkutissa! Miettinen julistaa.

Riina Isonäätä (TiPS), Heljä Jokela (PK-35/Helsinki) ja Neaa Hassinen (TiPS) pelaavat kaikki naisten Kansallista sarjaa, joten asiantuntemus jalkapallosta on uskottavaa. Jari Kostiainen

Neea Hassinen (TiPS), Heljä Jokela (PK-35/Helsinki) ja Riina Isonäätä (TiPS) pelaavat kaikki naisten Kansallista sarjaa. Asiantuntemus jalkapallosta on uskottavaa.

– Joukkueella ei ole paineita, siksi pelaajat nauttivat pelaamisesta tällä hetkellä. Niillä on selvästi hauskaa siellä. Toiminta on itsevarmaa, se takaa jatkoon pääsyn, nuoret jalkapallotähdet tietävät.

Ruuhkaa oli myös Kisahallin päädyssä. Ihmisiä parveili ympäri terassia. Jari Kostiainen

Ravintola Kiskan terassilla Svenska Teaternin vieressä riitti myös iloisia kannattajia.

Ison 11,5 neliön screenin paikalle tuonut Mikko Ahtiainen myhäilee, kun hänen kolme näyttöään ovat kesällä kovassa käytössä.

– Tämä kulkee omilla pyörillä ja sen pystyttämiseen menee vain tunti, yrittäjä kehuu palveluaan.

Arttu Salonen oli tullut paikalle upealla fillarilla. Jari Kostiainen

Suomi hävisi ottelun karvaasti. Yleisö on pettynyt, mutta aurinko paistaa.

– Ei kannata jäädä liikaa surkuttelemaan. Lohkosta tulee kimurantti. Epäilen, että häviämme Belgialle, mutta uskon silti jatkopaikkaan, fillarilla paikalle tullut Arttu Salonen laskeskelee Suomen tilannetta hävityn ottelun jälkeen.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut