"Mulla on kaikki vehkeet mukana, laitetaan homma pyörimään" – perussuomalaisten kansanedustaja herätti pöllämystyneet mielenosoittajat Mannerheimintiellä kello 4.48

Mannerheimintiellä Helsingin keskustassa on torstaista lähtien ollut käynnissä Elokapinan mielenosoitus.

Poliisi kertoi perjantaina, että keskelle katua leiriytyneet mielenosoittajat aiheuttavat edelleen häiriötä alueen liikenteeseen. Neuvottelut heidän kanssaan eivät toistaiseksi ole tuottaneet tulosta.

Mielenosoitus on aiheuttanut myös ainakin jonkin verran vastaliikehdintää.

Perussuomalaisten kansanedustaja Sebastian Tynkkynen vieraili paikan päällä varhain aamulla, ja kertoi aamuyöstä livestriimaamallaan videolla aikovansa herättää teltoissaan nukkuneet mielenosoittajat.

– Mulla on täällä kaikki vehkeet mukana, että ei muuta kuin laitetaan homma pyörimään, Tynkkynen toteaa videolla ja kertoo, että kello on 4.48.

Tynkkysen alkaessa paasata teltoissa alkaakin näkyä liikehdintää ja mielenosoittajia nousta kadulle ja huutamaan iskulauseita.

Tynkkysen video paikan päältä kestää 1h 20 minuuttia. Hänet tunnetaan myös muista vastaavista tempauksista, toukokuussa Tynkkynen puhui yli 8 tuntia eduskunnan käsitellessä EU:n elpymisvälinettä.

Toista päivää jatkuva Elokapinan mielenosoitus tukkii yhä liikenteen Mannerheimintiellä

Elokapina vaatii muun muassa, että hallitus julistaisi Suomeen ilmastohätätilan.

Ryhmän mielenosoitus Kaisaniemessä päättyi viime lokakuussa kaasuvälikohtaukseen poliisin sumutettua kadulla istuneita mielenosoittajia.

Elokapinan uusi mielenosoitus katkaisee liikenteen Mariankadulla Helsingissä huomenna useaksi tunniksi

Poliisin toiminnassa Elokapina-mielenilmauksessa epäillään nyt myös pahoinpitelyä – "Käsitys tapahtumista on tosiasioiltaan suhteellisen selkeä"

Apulaispoliisipäällikön mukaan sumutteen käytöstä varoitettiin etukäteen – "Mielenosoittajia yritettiin kantaa tieltä sivuun, mutta osa palasi takaisin"

Poliisin toiminta Kaisaniemessä selvitetään – "Ratkaisu tehtiin passiivisen vastarinnan murtamiseksi ja väkijoukon hajoittamiseksi"

Helsingin poliisi perustelee sumutteen käyttöä: mielenosoittajien kantamiseen ei ollut voimavaroja ja tilanteessa oli vammautumisvaara

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut