Helsinki tarjoaa tontteja yleisille saunoille – tänne niitä voisi rakentaa

Helsinki etsii kumppaneita merellisille saunapaikoille ja tarjoaa kolmea uutta saunatonttia keskeisiltä rantapaikoilta.

Haettavat saunapaikat sijaitsevat Tarvossa, Seurasaaressa ja Hietaniemessä. Yleiseen käyttöön tulevien saunojen yhteyteen on mahdollista toteuttaa kahvila- ja ravintolatoimintaa.

Kyseessä on kaikille avoin haku, joka kestää 30. syyskuuta saakka. Saunapaikat luovutetaan jatkoneuvottelujen perusteella 30 vuoden vuokrasopimuksilla.

Lisätietoja saunapaikoista, hakuohjeista ja vuokrista saa täältä.

Muuttavaa Sompasaunaa kohtasi yllätys – kaupunki vaatiikin rakennusluvat

Tarvon saaressa rakennuspaikka on osoitettu 250-neliöiselle saunalle. Vuokrattava alue sivuaa paikallista lepakkoaluetta, suunnittelussa tulee varmistaa, ettei toiminta heikennä lepakoiden elinolosuhteita. Tarvon saunan yhteyteen on mahdollista toteuttaa kahvila tai ravintola sekä 1–2 laituria.

Vesiurheilukeskuksen toiminta laajenee Hietsussa – Espoon vastaava veti viime kesänä 80 000 kävijää

Hietaniemen saunalle on varattu 150 neliötä. Sauna sijaitsee Hietaniemen lounaiskulmassa puistoalueella. Hankkeen tulee sopeutua Hietaniemen ympäristöön johtuen Hietaniemen hautausmaan ja Lapinlahden sairaala-alueen läheisyydestä. Alue on myös linnustollisesti arvokas. Saunapaikan lähellä sijaitsevat uimaranta ja vesipuisto, joiden palveluja sauna täydentää.

Seurasaaren saunapaikka sijaitsee nykyisen uimalan eteläpäädyssä. Enintään 130 neliön kokoisen saunan tulee edistää alueen virkistyskäyttöä. Vuokra-alueella oleva uimalaituri osoitetaan saunayrityksen yksityiskäyttöön. Rakennuksen tulee sopia kulttuurihistoriallisesti arvokkaaseen ympäristöön.

Laajasaloon ehdotettu talviuintipaikkaa – ei luvassa lähivuosina

Uusi matkailutrendi valtaa Helsingin saaristoa: Yö ekomökissä tarjosi taianomaisen hetken – "Saa olla paraatipaikalla"

Helsinkiin suunnitteilla uusi leirintäalue ja lomaparatiisi –  kuva: näin idyllinen kartanomiljöö muuttuisi

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut