Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vasemmistoliitto saa apulaispormestarin paikan – puolueet päättivät luottamustehtävien jaosta

Helsingin kaupungin luottamustehtävien jaosta puolueiden kesken on tehty päätös.

Suurin puolue kokoomukselle ottaa pormestarin sekä sosiaali- ja terveystoimialan apulaispormestarin paikat. Vihreät saavat painavimman apulaispormestarin pestin eli kaupunkiympäristön. Sosialidemokraateille menee kasvatuksen ja koulutuksen apulaispormestarin paikka ja vasemmistoliitto turvasi neuvotteluissa kulttuurin ja vapaa-ajan apulaispormestarin paikan. Edellisellä valtuustokaudella vasemmistoliitolla ei ole ollut apulaispormestaria, sen sijaan vihreillä oli tuolloin kaksi apulaispormestarin paikkaa.

Kaupunginhallituksen 15:stä paikasta kokoomus saa viisi (mukaan lukien pormestari-puheenjohtaja), vihreät neljä paikkaa (mukaan lukien apulaispormestari), sosialidemokraatit kaksi paikkaa (mukaan lukien apulaispormestari), vasemmistoliitto kaksi paikkaa (mukaan lukien apulaispormestari), perussuomalaiset yhden ja ruotsalainen kansanpuolue yhden paikan.

Kokoomuksen valitsema pormestari johtaa puheenjohtajana kaupunginhallitusta. Kaupunginhallituksen ensimmäisen ja toisen varapuheenjohtajan paikat menevät vihreille ja sosialidemokraateille.

Vihreät saavat kaupunginvaltuuston puheenjohtajan paikan, kokoomus ensimmäisen varapuheenjohtajan paikan ja sosialidemokraatit toisen varapuheenjohtajan paikan.

Lisäksi sovittiin kaupunkikonsernin yhtiöiden ja säätiöiden johtoelinten puheenjohtajien ja jäsenten paikkojen jakautumisesta.

Seuraavaksi puolueet ja niiden valtuustoryhmät nimeävät edustajansa luottamustehtäviin. Kokoomuksen Pia Pakarinen ilmoitti jo tuoreeltaan Facebookissa, ettei ole käytettävissä sosiaali- ja terveystoimen apulaispormestariksi. Pakarinen oli kuluneella kaudella kasvatuksen ja koulutuksen apulaispormestari.

Neuvottelutuloksen mukaiset valinnat vahvistetaan uuden kaupunginvaltuuston ensimmäisessä kokouksessa 2. elokuuta.