Mistä tänään puhutaan?
Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.
Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.
Ruoka: Harvan teollisuusalueen ravintolassa tuoksuu enää hernekeitto. Työmies on vaihtanut nakit ja muusin punaiseen curryyn ja udon-nuudeleihin.
Helsinkiläisillä teollisuusalueilla tarjotaan nyt aiempaa monipuolisempia lounaita.
Pari kuukautta sitten Espoon Matinkylästä Herttoniemeen muuttanut ravintola Lazza on esimerkki etnisestä ravintolasta, joka on menestynyt teollisuusalueen keskellä.
Wesam Kadourin omistamassa ravintolassa tarjotaan marokkolais-syyrialaista ruokaa.
– Työmiehiä käy meillä todella runsaasti. Kaikki näkyvät olevan ilahtuneita siitä, että meillä tarjotaan vähän toisenlaisia ruokalajeja, kertoo Leen Kadour.
– Ei kyllä yksikään asiakas ole kysynyt meiltä esimerkiksi nakkeja perunamuusilla, hän naurahtaa.
Lazzan väki on panostanut ruoan monipuolisuuteen ja aitouteen.
– Ruoat tehdään joka päivä, eikä meillä käytetä valmisruokia. Lämpimiä ruokia on päivittäin seitsemän tai kahdeksan. Salaatteja on kolmetoista erilaista, Wesam Kadour kertoo.
Myöskään Sahaajankadulla sijaitsevan King Kebab Herttoniemen listoilta ei löydy hernekeittoa tai silakkalaatikkoa, vaan falafeliä ja vegaanista vöneriä.
Sahaajankadulla toimivan Papan Lounas -ravintolan asiakkaat puolestaan saavat eteensä esimerkiksi aasialaista ruokaa, muun muassa vihreää ja punaista currya sekä teriyakia ja udon-nuudeleita.
Herttoniemen alueella rakennusmiehenä työskentelevä Kari Saarinen myöntää, että lähistön ravintolatarjonnassa on tapahtunut viime vuosina selvä muutos.
– Tokihan sellaista perinteistä hampurilaisruokaakin näistä paikoista saa, mutta ei sitä kyllä joka päivä jaksaisi syödä.
– On hyvä, että on entistä enemmän valinnanvaraa. Etniset ravintolat tuovat mukavasti vaihtelua. Itse tykkään eniten kiinalaisesta ruoasta. Paistettu riisi on todella hyvää, Saarinen luonnehtii.
Hänen mielestään monen etnisen keittiön herkut ovat myös terveellisempiä kuin perinteinen suomalainen ruoka.
Toimistotyötä tekevä Heli Pakarinen puolestaan arvostaa sitä, että käytännössä kaikista lounaspaikoista on saatavissa myös kasvisvaihtoehtoja.
– Olen ollut vegaani yhdeksisen vuotta ja tilanne on parantunut koko ajan. Ennen piti melkein tuoda töihin omat eväät, mutta nyt Herttoniemestäkin löytyy joka paikasta minulle sopivia lounaita, Pakarinen kertoo.
Hän arvostaa etenkin muhkeita salaatteja.
Seitsenvuotias Arttu Pakarinen on äitinsä mukana lounaskahvilassa.
– Parasta täällä Herttoniemessä on nää jäätelöt, poika vakuuttaa ja nuolaisee suklaatuuttia.
Itäkeskuksen kupeeseen nousee uusi jättikampus, jossa opiskelee 4500 – paikat tehdään vain 3000:lle
Lounasruokaa Herttoniemestä
Ravintola Lazza, Sahaajankatu 26, avoinna ma–pe 10.30–21, la–su 10.30–22.
Papan Lounas, Sahaajankatu 31, ma–to 8–22, pe 8–24, la 10–24, su 10–22.
King Kebab Herttoniemi, Sahaajankatu 43, ma–pe 10.30–22, la–su 11–22.
Tandoori House, Mekaanikonkatu 5, ma–to 10.30–20, pe 10.30–21 la 12–21.
Jufu Herttoniemi, Laivalahdenkatu 8, ma–pe 10.30–20, la 11–20, su 12–20.
Juuri Deli, Sorvaajankatu 15, ma–pe 10–14.
"Ehdottomasti maan paras tarjonta" – Nämä ravintolat ja kaupat ovat Kalliossa vegaanien suosiossa
Mainos: Primehotels Oy
Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.
Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.