Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suvilahden DIY-skeittiparkki säilyy, vaikka alueelle rakennetaan uusi festari-areena

Suvilahti Event Hub -tapahtumakeskus on saanut tonttivarauksen. Asiasta päätti kaupunginhallituksen elinkeinojaosto 21. kesäkuuta.

Nyt tehty tonttivaraus on jatkoa aiemmalle kehittämisvaraukselle, ja se on voimassa vuoden 2024 loppuun.

Helsinki haluaa kehittää Suvilahden alueesta ympärivuotisen, kansainvälisesti erottuvan ja pysyvän tapahtuma-alueen. Festivaalien lisäksi Suvilahdessa halutaan tulevaisuudessa järjestää myös pienempiä kulttuuritapahtumia, koko perheen tapahtumia sekä liikkumis- ja harrastetapahtumia.

Elinkeinojaosto myönsi kesäkuussa 2020 alueen kehittämisvarauksen Suvilahti Event Hub Oy:lle. Nyt elinkeinojaosto päivitti varauksen tonttivaraukseksi, jonka aikana hankkeen suunnitelmat saatetaan loppuun ja valmistellaan myös tontinluovutusta päätöksentekoon.

Suvilahti DIY skeittipuiston toiminta on elinkeinojaoston mukaan tärkeää säilyttää mahdollisimman keskeytymättömänä. Skeittparkin aktiiveja tulee ottaa mukaan paikan valinnassa ja suunnittelussa.

Suvilahti Event Hub on yksityisrahoitteinen kiinteistöhanke, joka sisältää yleisötapahtumille sekä elokuva- ja tv-tuotannoille soveltuvat tapahtuma- ja oheistilat, toimisto- ja office hub -tiloja, hotellin sekä ravintola- ja galleriatiloja.

Hankkeen alustava toteutusaikataulu on 2022–2025. Rakentamisen aikataulu riippuu muun muassa asemakaavoituksen aikataulusta.