Majavat viihtyivät Linnanmäellä – "Aika moneen laitteeseen on vielä tarkoitus mennä", toteaa Iisa, 10, äiti Hanna-Lotta kaipaa jo vaihtoehtoja kotimaan matkailulle

Vapaalla: Hyvän sään aikaan huvipuistossa on melkoinen sutina ja jonoja syntyy.

Kirkumista, huutoa ja naurua. Sellainen on Linnanmäen äänimaailma kesäkuisena arkipäivänä. Riemunkiljahdukset kuuluvat kauas huvipuistoalueelta, esimerkiksi Sturenkadulle ja Viipurinkadulle asti. Hyvät säät ovat houkutelleet huvipuistoon runsaasti kävijöitä ja suosituimpiin laitteisiin syntyy vääjäämättä jonoa.

Lintsille oli saapunut myös vantaalainen Pirkko Tikkanen Helsingissä asuvien lapsenlastensa Rakel ja Regina Pantzarin sekä tyttöjen kaverin kanssa.

– Meillä on kotona sellainen perinne, että huvipuistossa käydään joka kesä, Rakel Pantzar kertoo.

Hän oli ehtinyt käydä jo muun muassa Rinkeli-maailmanpyörässä, Vuoristoradassa ja Viikinkilaivassa.

– Perinteinen puinen vuoristorata on ehkä ollut mukavin laitteista tähän mennessä, Rakel Pantzar jatkoi.

Huvipuistossa käydään joka kesä.

Koronan takia moni viettää kesäänsä Suomessa, näin aikoi tehdä myös Pirkko Tikkanen.

– Normaalikesinä käyn kyllä ulkomaillakin, Espanjassa ja Kreikassa lähinnä. Viimeisimmän ulkomaanmatkani tein Teneriffalle joulukuussa 2019, sitten seuraavana keväänä alkoikin koronapandemia.

Hän aikoi kesällä autoilla Suomessa ja vierailla sukulaisten ja tuttavien luona. Tarkoitus oli suunnata vaikka Etelä-Pohjanmaalle, Sonkajärvelle ja Pyhäsalmeen.

– Tykkään ajaa autolla. Lisäksi Suomessa on niin paljon upeita paikkoja joissa voi käydä, kuten kansallispuistot. Lähellä on Sipoonkorven kansallispuisto, siellä on hyvät paikat esimerkiksi makkaranpaistoon, syksyllä sinne voi mennä sienestämään ja marjastamaan, Tikkanen kertoi.

Majavan perhe oli saapunut Linnanmäelle Orimattilasta.

– Meillä oli muuta asiaa Helsinkiin ja päätimme tulla samalla reissulla Linnanmäelle, kertoi Hanna-Lotta Majava.

Akseli Majava, 8, kertoi käyneensä jo muun muassa Linnunrata extrassa, Pikajunassa ja Hurjakurussa.

– Hypytin oli kiva. Aika moneen laitteeseen on vielä tarkoitus mennä, ihan tarkalleen en nyt osaa sanoa että mihin kaikkiin, mutta ainakin Vuoristorataan, sanoi puolestaan Iisa Majava, 10.

Jori Majava sanoi lomien olevan vielä edessäpäin.

– Tarkoitus on lähteä autolla ja asuntovaunulla pohjoiseen, Kuusamoon ja Ylläkselle. Itse käyn lomalla myös Pietarissa.

Majavat kertoivat käyvänsä kesälomilla harvoin ulkomailla, syksyllä ja talvella ulkomaanreissuja lämpimään tulee tehtyä.

– Mutta on kesällä tullut käytyä myös esimerkiksi Kreetalla ja Kyproksella. Nyt meillä on lokakuulle varattu matka Málagaan. Uskon että se matka toteutuu, koronarokotukset etenevät, Jori Majava totesi.

– Mikään iso menetys se meille ei ole, että kesällä ei nyt pääse ulkomaille, mutta toisaalta sitä kuitenkin jo kaipaa vaihtoehtoja matkailulle Suomessa, Hanna-Lotta Majava sanoi.

Myös työnsä puolesta ulkomailla aiemmin matkustanut Jori Majava mietti, että koronapandemiaa edeltäneeseen vanhaan normaaliin tuskin koskaan enää palataan, ainakaan kokonaan.

– Tämän kanssa on vain opittava elämään. Myös uusia vastaavia epidemioita voi tulla.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut