"Päiväkodin lapset leikkivät virtsassa, ulosteissa ja lasinsiruissa" – Koffin puiston roskakaaosta pahensi vielä se, että vessat jäivät vahingossa tyhjentämättä

Koffin puistossa eivät asiat sujuneet alkukesästä olleenkaan niin kuin puiston naapurustossa asuvat olivat toivoneet. Osa piknik-väestä kävi pissailemassa pusikoihin ja myös päiväkodin yhteydessä olevalle lasten leikkipaikalle aidan läpi.

Punavuoren alueen Facebook-ryhmissä tilannetta on harmiteltu kitkerin sanankääntein, ja ihan ymmärrettävästä syystä. Erityisesti se, että lasten leikkipaikalle kuseksitaan, on saanut monella sapen kiehahtamaan.

– Helsingin päiväkoti Haukan lapset leikkivät virtsassa, ulosteissa ja lasinsiruissa. Mielestäni tämä on kestämätön tilanne, jolle on saatava tehtyä jotain erittäin nopeasti, kirjoitti eräs epäkohdista suivaantunut.

"Siellä on ollut 50–60 hengen nuorisoporukoita": Yleinen grillauspaikka perustettiin rivitaloyhtiön lähelle – Erkki suivaantui roskakaaokseen

Erityisesti pissaamiseen ja paikoin myös kakkimiseen puskissa vaikutti kesäkuussa omalta osaltaan lienee se, että puiston alaosassa olevat seitsemän siirrettävää vessaa olivat täynnä ulostejätettä, osassa lillui pökäle kaiken kruununa.

– Meillä on Helsingin kaupungin rakentamisliikelaitos Staran kanssa sopimus toilettien toimittamisesta puistoon. 5. kesäkuuta vietettyjä koulujen päättäjäisiä silmälläpitäen toimitimme puistoon kuusi normaalia toilettia ja yhden invatoiletin, kertoo Hurrikaanit Ympäristöhuolto Oy:n toimitusjohtaja ja osakas Kim Heino.

Syystä tai toisesta näiden seitsemän siirrettävän toiletin tyhjentämisiä ei Heinon mukaan Starasta kuitenkaan tilattu, eli asiassa tapahtui jonkinlainen kämmi.

Hurrikaanit sai tiedon täpötäynnä olevista, löyhkäävistä vessoista 18. kesäkuuta, ja samana päivänä heiltä lähti väkeä tyhjentämään ja puhdistamaan toiletteja.

– Nyt käymme tyhjentämässä ne joka päivä, Heino kertoo.

Puiston keskivaiheilla on kaupungin yleinen vessa, eli monesta muusta paikasta tuttu vihreä pömpeli. Puiston eteläisemmässä osassa on myös neljä Bajamajaa.

Kun puistossa on oikein paljon porukkaa, syntyy myös meluongelma, joskus joillakin porukoilla on mukana isompia äänentoistolaitteita, mistä möykkää syntyy entistä enemmän.

– Asumme puiston laidalla. Onhan se tosi röyhkeätä, että pissaillaan asuintalojen vieruksilla. Tervetuloa vaan puistoon, mutta pitää muistaa käyttäytyä soveliaasti, sanoi Liina Petäjä.

"Olen harkinnut peräti muuttoa pois" – korkea ja raskas rakentaminen Helsingin rantaviivassa harmittaa

Tilanteen johdosta puistoon houkuteltiin punavuorelaisia 18. kesäkuuta järjestettyyn tapahtumaan, jonka tarkoituksena oli, että pissailuihin voitaisiin puuttua matalalla kynnyksellä ja ohjata hätäiset vessoihin.

– Leikkipuistot ovat aamuisin täynnä roskaa ja lasinsiruja, vaikka puisto on siivottu. Päiväkodin henkilökunta joutuu siivoamaan puistot ennen kun lapset voidaan turvallisesti päästää puistoon. Pissoja nurkista hekään eivät saa pois, tapahtuman motiiveista kerrottiin.

Kuuman päivän illan jälkeen puisto on ollut kerta kerralta kaameammassa kunnossa, roskia on siellä täällä, paikoin maassa on lasinsiruja ja muuta töhkää. Pullonkorkit ja muut pikkunippelit ovat junttautuneet niin syvälle multaan, että niitä ei haravilla tai muilla vempeleillä saa pois kuin yksi kerrallaan rapsimalla.

Juttua muokattu kello 8.41: Otsikkoon vaihdettu vessa bajamajan tilalle. Tyhjentämättä jääneet eivät olleet Bajamajoja.

Poliisi tyhjensi Koffin puiston torstaina – "Yli 500 ihmistä, osa aiheutti häiriöitä"

Tiilinen torni Helsingin keskustassa kiinnostaa visionäärejä – into loppuu, kun faktat selviävät

Uskallatko vielä käydä yleisessä wc:ssä? Valtaosa pelkää tartuntaa ja tuore selvitys kertoo myös, miten moni jättää kätensä pesemättä

Helsinkiin tulee täysin uudenlaisia "hotelli helpotuksia" – kuva: "Kaunis ja siisti rakennus"

"Noin 20 litraa on aika yleinen kertavalmistusmäärä" – oluen kotipanijoilla on hieman eri meininki kuin lamavuosien viiniveikoilla

Mainos: Leijona Catering Oy

Mainos: Leijona Catering Oy

Töihin Leijona Cateringiin!

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut