Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yhä useammassa ravintolassa pöhisee hiiligrilli – "Se aito maku tulee juuri siitä"

Ravintola: Munkkivuoren La Locanda muuttui melko pian Ristorante E'Milanoksi.

Munkkivuoren ostarilla sijaitseva ravintolatila tunnettiin pitkään ravintola Kivitorpan tyyssijana.

Nimelleen sopivasti ravintolan seinillä oli kiviä seinillä sisustuselementtinä.

Jo 1980-luvun loppupuolella avautunut Kivitorppa laittoi ovet kiinni pysyvästi vuoden 2018 lopulla.

Hetken liiketila oli tyhjillään, mutta aprillipäivänä 2019 siinä aukesi La Locanda -niminen välimerellinen ravintola. Ravintolaa oli remontoitu uuteen uskoon, mutta Kivitorpasta tutut kivet komeilivat edelleen seinillä.

Syyskuussa 2019 La Locanda kuitenkin ilmoitti Facebookissa, että se lopettaa toimintansa hiiligrilliluvan saamisen vaikeuden vuoksi.

La Locanda -nimiset ravintolat löytyvät edelleen Itäkeskuksesta, Herttoniemestä ja Vantaalta.

Paikka oli juuri remontoitu.

Melko pian Munkkivuoren La Locandan tilalla avautui niin ikään välimerellinen Ristorante E'Milano, jota pyörittää jo La Locandasta tuttu Nuru Simseh. Veli Serdar Simsek on niin ikään mukana ravintolassa.

– Eihän tässä remonttia tarvinnut tehdä, kun paikka oli juuri remontoitu, Nuru Simseh sanoo.

Nyt paikkaan on saatu hiiligrilli, ja Nuru Simseh kertoo, että suosittuja ruokia ovat juuri hiiligrillissä valmistetut välimerelliset ruoat.

– Se aito maku tulee juuri siitä hiiligrillistä.

Hiiligrillit ovat levinneet Suomen ravintoloiden keittiöihin jo useamman vuoden ajan.

Niillä grillataan myös esimerkiksi ketjuravintolaksi jalostuneen Social Burgerjointin hampurilaispihvit. Sen ihka ensimmäisen, Sörnäisten Kulmavuorenkadun pienen Social Burgerjointin monet muistavatkin siitä, että sisällä ei tarvinnut kauan aikaa viettää, kun vaatteisiin jo tarttui rouhea savuntuoksu.

Munkkivuoren ostarin E'Milano oli auki myös koronarajoitusten aikaan, à la carte -tyyppisiä take away -annoksia valmistettiin mukaan ostettaviksi ja otettaviksi.

– Oli ne rankkoja päiviä ravintoloille, Nuru Simseh sanoo.

Hänen kokemuksensa mukaan asiakkaat eivät vielä ole palanneet ravintoloihin entiseen malliin, siis kuten oli ennen koronapandemiaa ja sen tuomia ravintolarajoituksia.

– Koronasta on jäänyt sellainen pelko.

E'Milanon ruokalista on italialaisvaikutteinen, mutta samalla välimerellinen. Simsehit ovat turkkilaistaustaisia, joten myös turkkilaista ruokaa löytyy.

Lammasta on listalla monessa muodossa: liekkipannussa valmistettua lampaanlihaa, sekä turkkilaisessa ruukussa haudutettua ja marinoitua lampaanlihaa. Lammasta löytyy listalta myös vartaassa valmistettuna.

Kaikki liekkipannu- ja ruukkuannokset on saatavilla myös kasvisvaihtoehtona.