Kaivarin sähkövene aloittaa liikennöinnin – tähän hintaan Helsingin lähisaariin nyt pääsee

Kaivopuiston Merisataman sähkövene aloittaa liikennöinnin tänään torstaina.

Erikseen paikalle kutsuttava vene kuljettaa halukkaita Helsingin saariin. Katamaraani-tyyppisellä veneellä pääsee Kaivopuiston lähisaariin, kuten Harakan saareen, Uunisaareen, Sirpalesaareen ja Liuskasaareen.

Hankkeen takana olevan Callboatsin toimitusjohtaja Peter Ostberg vertaa tiedotteessa sähkökäyttöistä yhteysvenettä venetaksiin.

– Tämä on helppo tapa päästä nauttimaan saarista Helsingin edustalla. Reitti muodostaa niin sanotun multi pick up -alueen, jossa kyydin voi tilata haluamiensa laitureiden välille reitin varrella. Vene poimii samaan suuntaan menevät asiakkaat kyytiin sovitussa aikaraamissa. Tämä vastaa taksivenepalvelua, mutta venebussin hintaan.

Aikuisten venekyyti maksaa 2,50 euroa plus matkan pituudesta riippuen 0,20–1,50 euroa. 7–17-vuotiaat pääsevät puoleen hintaan ja alle kuusivuotiaille kyyti on ilmainen. Matkan voi maksaa sovelluksen kautta tai pankki- ja luottokortilla veneessä.

Vene saapuu paikalle kutsukyytinä. Lisätietoa sovelluksesta ja hinnoista löytyy täältä.

Tänä kesänä käytössä on aiempaa suurempi vene. Kyytiin mahtuu kaksitoista matkustajaa. Myös veneen reitti on uusi ja se on viime kesää laajempi. Viime kesänä vene kulki Vartiosaaren ja Laajasalon välillä. Liikennöintiä jatketaan tänä kesänä myös tällä välillä, mutta eri yrityksen toimesta.

Sähköllä toimivassa kutsuvenekokeilussa ovat Callboatsin lisäksi mukana Forum Virium Helsinki, Aava Lines Oy, Helsingin kaupunki ja Helen, joka tarjoaa kokeilun ajaksi vihreää sähköä veneen latausta varten. Päästöttömien, sähköisten liikennevälineiden käyttö tukee kaupungin hiilineutraaliustavoitteita, jotka on asetettu vuoteen 2035.

– Kaupunki haluaa olla osaltaan mukana tukemassa sähköiseen vesiliikenteeseen siirtymistä. Vesiliikenteen toimijoille voidaan jakaa tällaisten kokeilujen pohjalta kokemuksia ja tietoa tulevia kalustopäätöksiä ajatellen, toteaa kaupungin vesiliikenneasiamies Tapio Rossi tiedotteessa.

Merisataman kokeilu tukee Helsingin kaupungin merellistä strategiaa, joka tähtää saariston saavutettavuuden parantamiseen ja palveluiden kehittämiseen.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut