Tällaisena entinen Lastenklinikka avaa ovensa 4 kuukauden päästä – perinteiset muumiseinämaalauksetkin pääsevät taas loistoonsa

Entinen Lastensairaala eli nykyinen Puistosairaala avaa lokakuussa ovensa peruskorjauksen jälkeen. Hus
Jari Pietiläinen

Jari Pietiläinen

Meilahdessa sijaitsevan Puistosairaalan eli entisen Lastenklinikan eteläpäädyn peruskorjaus on valmistunut aikataulussaan.

Pääurakoitsija Skanska luovutti tilat Husille 11. kesäkuuta.

Potilaiden vastaanottaminen täysin uudistetuissa sairaalatiloissa alkaa neljän kuukauden kuluttua.

Keväällä 2019 alkanut eteläpäädyn peruskorjaus on sisätilojen osalta nyt valmis.

– Jatkamme vielä piha-alueen kunnostustöitä ja julkisivukorjausta. Työmaa ja rakennustelineet puretaan elokuussa, projektipäällikkö Lari Warva Hus Kiinteistöistä sanoo.

Puistosairaalaan on rakennettu modernit tilat aikuiskirurgian käyttöön. Sairaalassa on nyt 10 leikkaussalia ja polikliinisia ja päiväkirurgisia tiloja sekä leikkaukseen kotoa ja heräämöstä kotiin -toimintojen vaatimia tiloja. Toimenpidehuoneiden varustelulla mahdollistetaan se, että kaikkia toimenpiteitä ei tarvitse tehdä leikkaussaleissa. Yhteensä 50 sairaansijan vuodeosasto toimii jatkossa kahdessa kerroksessa.

Kyseessä on rakennustyön ensimmäinen vaihe, joka on käsittänyt noin kaksi kolmasosaa sairaalarakennuksesta. Pääurakoitsijana toimi Skanska. Toisen vaiheen suunnittelu alkaa vuonna 2024.

Rakennustaiteellisesti tärkeät alueet kuten porrashuoneet, lasitaideteokset, muumiseinämaalaukset sekä osa alkuperäisistä valaisimista on ennallistettu alkuperäiseen loistoonsa.

Lisäksi rakennuksen käytäville lisätyt suuret mustavalkoiset valokuvapinnat rakennuksen historiasta täydentävät kokonaisuutta.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut