Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tällaisena entinen Lastenklinikka avaa ovensa 4 kuukauden päästä – perinteiset muumiseinämaalauksetkin pääsevät taas loistoonsa

Meilahdessa sijaitsevan Puistosairaalan eli entisen Lastenklinikan eteläpäädyn peruskorjaus on valmistunut aikataulussaan.

Pääurakoitsija Skanska luovutti tilat Husille 11. kesäkuuta.

Potilaiden vastaanottaminen täysin uudistetuissa sairaalatiloissa alkaa neljän kuukauden kuluttua.

Keväällä 2019 alkanut eteläpäädyn peruskorjaus on sisätilojen osalta nyt valmis.

– Jatkamme vielä piha-alueen kunnostustöitä ja julkisivukorjausta. Työmaa ja rakennustelineet puretaan elokuussa, projektipäällikkö Lari Warva Hus Kiinteistöistä sanoo.

Puistosairaalaan on rakennettu modernit tilat aikuiskirurgian käyttöön. Sairaalassa on nyt 10 leikkaussalia ja polikliinisia ja päiväkirurgisia tiloja sekä leikkaukseen kotoa ja heräämöstä kotiin -toimintojen vaatimia tiloja. Toimenpidehuoneiden varustelulla mahdollistetaan se, että kaikkia toimenpiteitä ei tarvitse tehdä leikkaussaleissa. Yhteensä 50 sairaansijan vuodeosasto toimii jatkossa kahdessa kerroksessa.

Kyseessä on rakennustyön ensimmäinen vaihe, joka on käsittänyt noin kaksi kolmasosaa sairaalarakennuksesta. Pääurakoitsijana toimi Skanska. Toisen vaiheen suunnittelu alkaa vuonna 2024.

Rakennustaiteellisesti tärkeät alueet kuten porrashuoneet, lasitaideteokset, muumiseinämaalaukset sekä osa alkuperäisistä valaisimista on ennallistettu alkuperäiseen loistoonsa.

Lisäksi rakennuksen käytäville lisätyt suuret mustavalkoiset valokuvapinnat rakennuksen historiasta täydentävät kokonaisuutta.