Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Seurakunnissa vietetään Pride-viikkoa – Ohjelmassa Sateenkaarimessu ja -hartaus sekä keskustelutilaisuuksia

Pääkaupunkiseudun evankelisluterilaiset seurakunnat ovat mukana Pride-viikon vietossa.

Ohjelmassa on muun muassa Sateenkaarimessu Kallion kirkossa, Sateenkaarihartaus Tuomiokirkossa ja useita keskustelutilaisuuksia eri aiheista.

Redin Sillalle jätetään viestejä rakkaudesta eli kirjoitetaan siunauksia ja terveisiä sateenkaariväelle.

Tarkempia tietoja tapahtumista löytyy täältä.

Pääkaupunkiseudun seurakunnat kertovat tiedotteessa, että kirkon läsnäolo Pride-viikolla koetaan tärkeäksi monestakin syystä.

– Olemme vuosittain mukana Pride-viikolla. Meidän seurakunnissa on jäseniä, luottamushenkilöitä, vapaaehtoisia ja työntekijöitä, jotka kuuluvat seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin tai ovat heidän läheisiään. Jumala luo ihmiset erilaisiksi, mutta samanarvoisiksi. Priden aikana tämä on meidän viestimme niin maailmalle kuin meidän kirkollekin, sanoo Espoon seurakuntayhtymän monikulttuurisuustyön asiantuntija Matti Peiponen tiedotteessa.

Pääkaupunkiseudun seurakuntien Pride-osallistumisessa ei ole kyse kirkkovaltuuston päätöksestä, vaan seurakuntien omasta halusta olla mukana edistämässä yhdenvertaisuutta.

Kirkolliskokousedustaja ja Helsingin yhteisen kirkkovaltuuston puheenjohtajan Hanna Mithikun mukaan kirkko on jäsentensä kautta joka tapauksessa läsnä Prideilla, vaikka kirkon logot eivät olisikaan esillä.

– Pride on ihmisoikeustapahtuma, joka tavoittaa kymmeniä tuhansia suomalaisia. Tapahtuma juhlii yhdenvertaisuutta ja nostaa esille syrjintää ja tapoja puuttua siihen. Kirkon keskeinen viesti on ilosanoma Jumalan rakkaudesta: Jokaisen ihminen on arvokas, Jumalan kuvaksi luotu, ihme.