IL: Huuhkaja-fanien haistatteluvideo Krista Kiurulle leviää – näin kisaturisti kommentoi Pietarin-matkaa HU:lle: "Jengi on estoitta nauttimassa"

Rajamuodollisuudet Venäjälle sisälsivät koronatestin. Sen sijaan testaus petti Suomen rajalla maahan palaajien kohdalla. Jari Kostiainen
Kaisa Paastela

Kaisa Paastela

Huuhkaja-fanien Pietarin-matkasta leviää verkossa video, jossa fanit haistattelevat perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurulle (sd.) isolla joukolla. Asiasta kertoo Iltalehti.

Suomen koronarajoitusten arvostelu Pietarissa osui sikäli huonoon saumaan, että Suomeen palanneet jalkapalloturistit ovat tuoneet mukanaan paljon koronatartuntoja, pelkästään Husin alueella yli 200 tartuntaa. Venäjän koronatilanne on Suomea selvästi heikompi. Kaikkia Suomeen palanneita ei myöskään rajalla testattu ruuhkien vuoksi.

Krista Kiuru peräsi kisamatkalaisilta vastuullisuutta ja kommentoi Ylen A-Studiossa, että kaikki eivät ole vastanneet tartuntatautiviranomaisen soittoon.

– Meillä on vaikeuksia tavoittaa ihmisiä, ja vähätellen suhtaudutaan tähän asiaan, Kiuru sanoi.

Helsingin Uutiset kertoi suomalaisten jalkapallofanien Pietarin-reissusta viime viikolla. Tuolloin jutussa eräs kannattaja totesi, että koronatilanne ei näyttänyt aiheuttavan suurempaa huolta futishuuman keskellä, maskeja ei pidetty eikä turvavälejä noudatettu.

– Pietarissa ei yleisesti käytetä maskeja, metrossa kyllä. Baarissa ennen ottelua kannattajilla ei näyttänyt olevan huolta huomisesta. Ei maskeja, eikä turvavälejä. Puheissa näkyi pientä huolta, mutta yleisesti jengi on estoitta nauttimassa ainutlaatuisesta fiiliksestä, eräs kannattaja tiivisti.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut