Postikorttimaisemia ja herkullisia makuja – Nämä ruokamatkat voit tehdä tunnin päähän stadista

Matkailu: Lyhyen matkan päässä on herkullisia kohteita.

Entisten nuorten sävellahja tulvahtaa ensimmäisenä mieleen. Loppumatkasta tiellä 51 tihentyvät kolminkertaisesta euroviisuvoittajasta, irlantilaisesta Johnny Loganista kertovat tievarsimainokset ja julisteet. Hän on Degerbyn Possujuhlien päätähti 2021. Logan voitti viisut kahdesti laulajana ja kerran säveltäjänä.

Perillä odottaa punainen tupa ja ehtoisa isäntä Kisu Jernström, 70 . Nyt löytyy muutakin kuin hänen yhden hittilaulunsa juustoa. On lähiruokaa sekä montaa sorttia lihaa ja leikkeleitä vanhasta kotikaupungista Helsingistä.

– Hei, kokeile sitä ravunpyrstö-mangoherkkua, Kisu huikkaa kassan takaa 15 vuoden kauppiaskokemuksella.

Lahnajärvi oli satojen tuhansien bussi- ja automatkalaisten pakollinen "varikkokäynti" Turuntiellä – Nyt se on herätetty jälleen henkiin

Degerby Deli on monitoiminen kyläkauppa ja ravintola kahdella terassilla. Inkoolaistuneen Kisun bändi Topmost – ”Suomen The Beatles” – on soittanut kohta 60 vuotta ja nousee lavalle taas Possujuhlissa, jotka järjestetään tässä pihalla ja pellolla.

Matka: 47 kilometriä.

Ajoaika: 40 minuuttia.

Täällä suklaakin on sekä lähiruokaa että gourmet’ta.

Inkoon vierasvenesatama kirkonkylän keskustassa ei ole ehkä Suomen kuuluisin. Mukava kiemurainen ajoreitti Hangontieltä vie sinne, kun oivaltaa kääntyä jo Innanbäckin viitan kohdalla.

Satamasta löytyy pizzoistaan suositun Restaurat Sågenin lisäksi jäätelökioskeja ja drinkkibaareja sekä arkena ”maailman suurin” puinen kauppakeskus. Kesällä vilinää.

Matka: 60 km.

Ajoaika: 55 min.

Kolmostietä ei ole pakko ajaa Tampereelle koko matkaa, vaan käännös Hämeenlinnan jälkeen oikealle kantatie 57:lle vie Makukylään.

Pälkäneen Laitikkalasta löytyy viinitila, panimo, lihakauppa, juustola, marjatila, leipureita ja muita palveluita. Plus hyvä meininki.

Matka: 132 km.

Ajoaika: 80 min.

Silta eli kesäravintola Silta avattiin 1966. Silloin Kolmostie kulki 1963 avatun komean Sääksmäen kaarisillan kautta. Nostalgianälkäisille löytyy läheltä myös Kari Suomalaisen ateljeemuseo Visavuori sekä Hopealinjan laituri. Komeat postikorttimaisemat.

Ajomatka: 140 km.

Ajoaika: 69 min.

Lahdenväylältä voi poiketa vaihtoehtoiselle reitille Orimattilan kautta. Puolivälissä tieltä 167 johtaa hiekkatie maalaismaisemassa Maatila-Liha Meroselle. Lähiruokamyymälässä on laaja kattaus myös maito- ja viljatuotteita.

Matka: 92 km.

Ajoaika: 40 min.

Porvoo on ruokamatkan arvoinen. Vanha kaupunki on vuodesta toiseen haastanut Tampereen ja Turun Suomen kakkosravintolakaupunkina. Bistro Sinne, Meat District ja Sicapelle ovat gastronomian helmet. Jokiranta on täynnä menomestoja ja täällä suklaakin on sekä lähiruokaa että gourmet’ta.

Matka: 51 km.

Ajoaika: 42 min.

Loviisan Kappeli antaa esimakua siitä, mitä Helsingin Kaisaniemessä tapahtuu. Rakennus on restauroitu äärimmäisellä huolenpidolla ja itse tarjoilusta todetaan Syö hyvin Suomessa sivustolla:

”Skonssibrunssilla pääsee aidon englantilaisen iltapäivän leppoisaan tunnelmaan. Uunituoreita kuohkeita skonsseja kannetaan menekin mukaan pöytään, josta löytyy monenlaista suolaista ja makeaa syötävää skonssien lisäksi. Teevalikoimasta löytyy mielenkiintoisia laatuja jokaisen makuun”.

Matka: 88 km.

Ajoaika: 62 min.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: HotLips

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut