Lahnajärvi oli satojen tuhansien bussi- ja automatkalaisten pakollinen "varikkokäynti" Turuntiellä – Nyt se on herätetty jälleen henkiin

Tämä paikka on ajalta, jolloin automatkailu oli nuorta ja Suomeakin vaivasi nuoruuden viattomuus. Helsingin olympialaisiin 1952 odotettiin satojatuhansia turisteja. Heitä varten tarvittiin Turuntielle tällainen taukopaikka. Odotukset pettivät, mutta Lahnajärvi jäi meille.

Sen jälkeen se on ollut satojen tuhansien bussimatkalaisten ja autoilijoiden ”varikkokäynti”.

Kun uusi moottoritie pyyhälsi ohi, Lahnajärvelle koittivat kehnot ajat, rappio. Kunnes viime vuonna alkoi taas tapahtua.

Uimaranta on siistitty ja päärakennuksen vanhat piirteet on tuotu esiin. Tässä ilmeessä on jotain tuttua, jos on käynyt Töölön Ravintola Kaartissa. Ne ovat funkisarkkitehtuuria, mutta toki eri vuosikymmeniltä. Kummankin entisöinti on arkkitehti Ulla Brunholmin käsialaa.

Postikorttimaisemia ja herkullisia makuja – Nämä ruokamatkat voit tehdä tunnin päähän stadista

Taukopaikka Lahnajärven omistavat entinen taksiyrittäjä Pekka Lounio ja hänen vaimonsa Outi Lounio.

Ravintola tarjoaa kahvitusta ja seisovaa pöytää. Esimerkiksi keskiviikkona saa lihakeittoa, lasagnea ja kanaa massaman curry -kastikkeessa.

Taukopaikalla toimii myös lähiruokamyymälä, jossa on erityisen vahva pienpanimoiden ja pienten siiderintuottajien tarjonta. Leipä leivotaan paikan päällä.

Lahnajärven uskollisia asiakkaita ovat aina olleet motoristit. Vanhat autot ovat myös tuttu näky parkkipaikalla, jota luonnehdittiin aikoinaan yhdeksi maan suurimmaksi.

Matkamanna oli paikan alkuperäinen nimi vuodelta 1951, jolloin liikennöitsijät perustivat sen. Anniskeluoikeudet se sai 1967, kaksi vuotta ennen keskioluen vapautumista.

Arkkitehti Matti Suurosen suunnittelema Futuro tuotiin rannalle 1969, ja sen sisällä toimi grilliravintola ja kahvila Palax, joka oli auki vuoteen 1982 asti. Futuro myytiin Viroon.

Nyttemmin purettu vesipuisto liukumäkineen rakennettiin 1980-luvulla, joka oli sekin erittäin vahva sukupolvikokemus monille matkalaisille.

Matka: 78 kilometriä.

Ajoaika: 54 minuuttia.

Okaisu 1.7.: Korjattu Taukopaikka Lahnajärven omistajien nimi, poistettu viittaus Teemu Mattilaan.

"Ihmiset ovat vihaisia jos jokin maku vaihdetaan pois, jokaisella on oma suosikkinsa" – Helsingin Jäätelötehdas täyttää 100 vuotta ja luottaa yhä samaan reseptiin

Ovatko tässä erikoisimmat pizzan täytteet? – Silakkaa, uutta perunaa, hapankaalia... "Tarkoitus oli saada kesä maistumaan"

Kesäjuhlien juomissa korostuvat raikkaus, luonnollisuus ja helppous – tee itse ihanat drinkit terästettynä tai alkoholittomana

Ihan kuin etelässä! – Helsingin upouudet rantabulevardit ravintoloineen houkuttelevat jopa Espoosta saakka: "Hienoa, että tästä on tullut eläväinen kaupunginosa"

Varhaisperunaa kesäpöytään – kokeile maistuvia hölsky- tai hyrskypottuja

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut