Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Avausottelu Pihlajamäen uusitulla stadionilla – "Onhan tämä hienoa, kun baana on täynnä punapaitoja"

Jalkapallo: Pihlajamäen ensimmäiset vieraat tulevat Joensuusta.

PK-35 on aito kaupunginosajoukkue ja ylpeä siitä.

– Tämä on nyt kolmas vuoteni täällä kasvattajaseurassa tehtyäni ensin pienen kierroksen muualla. Yhteisöllisyys on meidän ja koko alueen vahvuus, Esa Terävä, 33, kehuu paikallista tunnelmaa. Seuran kapteeni on ennättänyt pelaamaan ammattimaisestikin ja tilillä on runsas sata ottelua Veikkausliigassa.

Lue uudempi juttu: PK-35:n miesten edustusjoukkue joutui tällä viikolla karanteeniin, joten avausottelua 4. heinäkuuta ei Pihlajamäessä nähdä. Kaksi kotiottelua siirtyy tulevaisuuteen ja myös kaksi seuraavaa ottelua perutaan, seura tiedottaa.

Seuran ikänestori on silti Pauli Kuusijärvi, joka oli pelastamassa viime kaudella Oulunkylän Gnistania Ykkösessä. Joukkue säilytti viimeisessä pelissä sarjapaikan. Silloin jo uumoiltiin, että joukkueen kippari olisi lopettanut hienoon 5–0-voittopeliin Kokkolasta.

– Jokainen vuosi on aina viimeinen vuosi, tänä vuonna 35 vuotta täyttävä kokenut pelaaja naurahtaa.

PK-35 voi hyvin. Seurassa on runsas tuhat junioria. Edustusjoukkueen nousu Ykköseen on tuonut kuhinaa niin kentälle kuin sen reunoillekin.

– Olemme nousseet kolmosesta kahdessa vuodessa Ykköseen ja tämä kesä on lähtenyt urheilullisesti hienosti käyntiin. Tähän mennessä emme ole saaneet ottaa yleisöä, mutta sunnuntaina saadaan myydä lippuja uusi stadion täyteen, joukkueen manageri Jarkko Siikava iloitsee.

Uudelle stadionille mahtuu tuhatkunta jalkapallojännäriä.

Ykkönen on mainettaan kovempi sarja. Helsingissä miesten ykkönen on tänä kesänä erittäin mielenkiintoista. Fudisjännäreille on tarjolla kolme derbyä, kun pihlisläisten lisäksi Gnistan ja Klubi 04 pelaavat valtakunnan toiseksi korkeinta sarjatasoa.

Pihlajanmäessä on oma tunnelmansa; kaikessa aistii, että yhteisö on vahva ja paikallinen. Joukkueen 28 pelaajasta noin puolella on PK-35 tausta.

– Itse olen aloittanut seuraurani 1990-luvulla Pasi Rautiaisen jalkapallokoulusta. Onhan tämä hienoa, kun baana on täynnä punapaitoja ennen ja jälkeen meidän treenejä, kippari Terävä kehuu.

Seuralla ei ole kiire mihinkään. Olosuhteita halutaan kehittää rauhassa ja terävöittää toimintaa edelleen.

– Viimeisen kolmen vuoden aikana kehitys on ollut ihan valtavaa. Jos jatkamme samaan malliin, seura on jatkossa erittäin varteenotettava paikka nuorelle ammattilaiseksi haluavalle pelaajalle, Terävä hehkuttaa.

Gnistanin alkukausi ei mennyt ihan nappiin, mutta viime aikoina otteet ovat piristyneet. Oulunkyläläiset alkavat olla tavoitteessaan ja vankistavat asemaansa kuuden sakissa.

Klubi 04:llä on ollut ennakoitua vaikeampaa. Joukkueen valmentaja Mika Väyrynen kommentoi ennen sarjakauden avausta Helsingin Uutisille, että pitäisi pystyä pelaamaan kesä, jossa ei tarvitse jokaisessa ottelussa taistella sarjapaikasta. Joukkue on kahdeksan ottelun jälkeen toiseksi viimeisenä.

Paikallistaistoja: 2.8. PK-35-Klubi 04, 18.8. Gnistan-PK-35, 28.8. Gnistan-Klubi 04.

Juttua päivitetty 2.7.