Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Puotilan ostarin purkaminen lähenee – palkittu olutravintola muuttaa Kontulaan, mutta lupaa palata myös syntysijoilleen: "Parin vuoden rakentamisen jälkeen"

Rakentaminen: Kontulan maamerkki houkutti uutta liiketoimintaa. Puotilan ostarin purku lähenee. Liikkeet lähtevät ostarista syksyllä.

Kontulan uusi maamerkki, 16-kerroksinen tornitalo Keinulaudantiellä valmistuu. Liiketiloihin on tulossa muun muassa parturi, autokoulu ja HSL:n bussikuskien taukotila.

Elokuussa kivijalkaan avaa palkittu Olutravintola Pikkulintu. Helsingin Uutiset valitsi sen kaupungin parhaaksi lukijaäänestyksessä 2016.

Asuntoja Keinulaudantie 2:n uudiskohteessa oli vapaana vielä juhannuksen aikaan 28 kappaletta. Talo on muuttokunnossa heinäkuussa.

– Joskus ne (asunnot) saattavat mennä hyvin nopeasti – pyhistä huolimatta, viestintä- ja markkinointijohtaja Irene Kantor sanoo.

30 neliön esimerkkiyksiön vuokra 14. kerroksessa on 850 euroa kuussa.

Aluetta markkinoidaan useilla ravintoloilla, avo-ostarilla ja muun muassa Kolmen kaverin kotimaisella jäätelötehtaalla sekä metroaseman läheisyydellä.

Puotilan ostarin paikalle rakennetaan asuntoja ja kivijalkaan liiketilaa.

Puotilan vanha ostari tyhjenee liikkeistä syksyllä ja puretaan. Lumo Kodit Oy hankki omistukseensa kaikki Puotilan Ostoskeskus Oy:n osakkeet ja gryndaa nyt kohteen.

Esimerkiksi Pikkulintu Puotila lopettaa lokakuussa. Ostoskeskuksen pitää olla tyhjänä toimijoista lokakuun lopussa. Rakennustyöt käynnistyvät oletettavasti heti marraskuussa.

Ostarin paikalle rakennetaan asuntoja ja kivijalkaan liiketilaa.

– Puotilaan palataan parin vuoden rakentamisen jälkeen, ravintolan perustaja Markku Ristevirta kertoo.

Pikkulintu Ruttopuisto jatkaa entiseen tapaan, samoin Juomatalo Pikkulintu. Kontula ei ole Ristevirran mukaan väistötila vaan tarkoitus on olla pidempäänkin.

– Puotilaan suunniteltiin rakennusajaksi väistötilaa metroaseman viereen kaikille kiinnostuneille ostarin toimijoille. Korona vei innostuksen tähän, ja väistötiloja ei ole tulossa, hän kertoo.

Pikkulintu oli roikkunut Puotilassa löysässä hirressä jo useamman vuoden. Asemakaavan muutos, joka mahdollisti uuden rakentamisen, tuli vireille tammikuussa 2019. Sen tilaaja oli Kojamo Oy.

Lumo Kodit Oy:n omistaa Kojamo Oy (entinen VVO), joka on ollut julkisuudessa ammattiliittojen saamien jättimäisten verovapaiden osinkojen takia.