Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kalervo Kummola on Vuoden karikatyyppi – katso, kuinka karikatyristit tulkitsevat "rautakansleria"

Pilapiirrokset: Kummola saa valita itselleen yhden hänestä tehdyistä karikatyyreistä.

Vuoden karikatyypiksi on valittu politiikan, talouden ja urheilun raskaan sarjan vaikuttaja, pääkonsuli, tamperelainen Kalervo Kummola. Valinnan on tehnyt Suomen karikatyristien ja pilapiirtäjien kilta Skarpit yhdessä viime vuoden karikatyypin, Tampere filharmonian kapellimestari Santtu-Matias Rouvalin kanssa. Tamperelaiset ovatkin karikatyristien suosiossa, sillä Rouvalia ennen vuoden karikatyypiksi valittiin Tampereella pitkään vaikuttanut näyttelijä Heikki Kinnunen.

Karikatyypiksi valitaan vuosittain positiivinen suomalainen julkisuuden henkilö, joka on sekä persoonaltaan että ulkoiselta olemukseltaan mielenkiintoinen piirrettävä.

– Rautakansleriksikin kutsuttu Kummola on karikatyristien kannalta mainio hahmo. Hän on monissa liemissä marinoitunut ja meritoitunut päättäjä, perusteluissa kuvaillaan.

Kummola on kansainvälisesti arvostettu etenkin jääkiekkoilun mahtimiehenä. Vähemmän tunnettua on, että Kummola on tuonut karaoken Suomeen. Hänen omat suosikkinsa löytyvät Beatlesin tuotannosta.

Vuoden karikatyyppi valitsee itselleen yhden hänestä tehdyistä karikatyyreistä, jotka ovat esillä Skarppien vuosinäyttelyssä.

Aiemmat Vuoden karikatyypit ovat olleet Sofi Oksanen, Jutta Urpilainen, Timo Soini, Jörn Donner, Ismo Leikola, Jarkko Nieminen, Sauli Niinistö, Jan Vapaavuori, Heikki Kinnunen ja Santtu-Matias Rouvali.