Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Sähköbussi- ja taksiliikennettä Kruunusilloilla ei selvitetä – ehdotus tyrmättiin äänin 9–4

Sähköbusseja ei Laajasaloon vievillä Kruunusilloilla tulla näkemään.

Kaupunkiympäristölautakunta käsitteli tiistaina Kruunusiltojen enimmäishinnan korottamista raitiotieosuuden osalta.

Risto Rautava (kok.) teki Laura Rissasen (kok.) kannattamana kokouksessa vastaehdotuksen, että selvitetään vuoden 2021 loppuun mennessä, minkälaisilla teknisillä ja toiminnallisilla ratkaisuilla sillalla voitaisiin mahdollistaa sähköbussi- ja taksiliikenne. Vastaehdotuksen puolesta äänestäneet lautakunnan kokoomusjäsenet jäivät vähemmistöön ja äänin 9–4 lautakunta päätti, että asiassa edetään alkuperäisen päätösehdotuksen mukaan.

Lopullisesti kustannusten nousun hyväksyy valtuusto. Kruunusilloista on viime aikoina esitetty hyvin erilaisia kustannusarvioita riippuen siitä, mitä kaikkea hankkeeseen lasketaan mukaan.

Kruunusillat rakennetaan ratikoille ja kevyelle liikenteelle. Myös hälytysajoneuvot voivat käyttää siltaa, mutta taksiliikennettä ei sallita edes öisin, kun raitiovaunut eivät liiku.

Kruunusillat-hankkeen siltaurakan eli Finkensillan ja Kruunuvuorensillan urakkakilpailutuksen on voittanut työyhteenliittymä Kruunusillat, jonka muodostavat Kreate Oy ja YIT Suomi Oy. Työt on tarkoitus aloittaa lokakuussa 2021.

Siltarahoilla saisi kaikille Kruunuvuorenrannan asukkaille HSL-liput 54 vuodeksi

Kruunusiltojen kokonaishinta ylitti jo puoli miljardia euroa, kustannusnoususta selvitys – Vapaavuori kritisoi tapaa hyväksyä mukisematta ylitykset: "Holtittomia tapauksia"

Osa asukkaista ei jaksa odottaa palveluita Helsingin rakentuvilla alueilla – Kruunuvuorenrannasta vuokra-asunnon saanut Saara: "En usko, että asun täällä enää pitkään"

Laajasalon ratikasta pudotetaan 1,2 kilometrin pätkä pois: Vaikutusta hintalappuun ei vielä tiedetä – Tämä on uusin arvio liikennöinnin alkamisesta

Asukas pelkää, että Laajasalosta tulee uusi "Kalasatama" – sisäänajoväylän muuttaminen bulevardiksi alkoi, alueella surraan jopa yli 100-vuotiaiden puiden kaatoa

Kruunusillat-raitiotielle on selvitetty vaihtoehtoja

Lauttayhteys tarpeen ennen Kruunusiltoja