Nimiä alkaa olla selvillä Helsingin uuden valtuustokauden kärkipaikoille – HSL:n hallituksen puheenjohtajaksi nousemassa 22-vuotias Matias Pajula

Anni Sinnemäki (vihr.) jatkaa kaupunkiympäristön apulaispormestarina ja Fatim Diarra nousee puolueesta kaupunginvaltuuston puheenjohtajaksi. Vihreät valitsivat keskiviikkona valtuustoryhmän kokouksessaan kaupunkiympäristön apulaispormestarin, kaupunginvaltuuston puheenjohtajan sekä vihreälle valtuustoryhmälle puheenjohtajan ja kaksi varapuheenjohtajaa.

Kokoomuksesta tuleva Helsingin pormestari on Juhana Vartiainen ja sosiaali- ja terveyspalveluista vastaavaksi apulaispormestariksi kokoomus esittää Daniel Sazonovia. Sazonovin, 28, eteneminen politiikassa on ollut vauhdikasta.

Valtuuston 1. varapuheenjohtajaksi kokoomus esittää Wille Rydmania. Kokoomuksen kuluneen valtuustokauden apulaispormestari Pia Pakarinen, jonka vastuulla oli kasvatus ja koulutus, puolestaan siirtyy Helsingin seudun kauppakamarin toimitusjohtajaksi.

Vasemmistoliitto saa ensimmäistä kertaa apulaispormestarin muiden paikkojen mennessä vihreille, kokoomukselle ja demareille. Kulttuuri- ja vapaa-ajan toimialaa luotsaamaan puolue ehdottaa Paavo Arhinmäkeä.

SDP:n apulaispormestariehdokas on Nasima Razmyar, joka siirtyy kulttuuri- ja vapaa-ajan apulaispormestarista kasvatuksen ja koulutuksen apulaispormestariksi.

Helsingin nuorin kaupunginvaltuutettu, 22-vuotias Matias Pajula on nousemassa HSL:n hallituksen puheenjohtajaksi, johon kokoomuksen valtuustoryhmä häntä esittää. HSL:n toimintakulut olivat viime vuonna yhteensä 719 miljoonaa euroa.

Kokoomusnuorten puheenjohtajana työskentelevä herttoniemeläinen Pajula on toiminut aikaisemmin Helsingin kaupunkipolitiikassa varavaltuutettuna sekä muun muassa kasvatus- ja koulutuslautakunnan jäsenenä. Valtakunnan politiikassa hän toimii lisäksi kokoomuksen puoluehallituksen jäsenenä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut