Mellunmäen naapuruustalo palvelee jälleen – "Kaikki ovat tervetulleita"

Yhteisö: Naapuruustalo Mellari on toiminut alkuvuoden ajan Kalliolan Setlementin hoivissa. Mellunmäkeläisille talo on ollut tärkeä kokoontumispaikka.

Mellunmäen asukkaat voivat huokaista helpotuksesta: naapuruustalo Mellari on jälleen toiminnassa – tällä kertaa uudessa osoitteessa.

Vuonna 2008 perustettu Mellari oli viime vuonna tiukassa tilanteessa, kun Mellunmäki-seura lakkautti itsensä ja Mellarin toiminta oli vaakalaudalla.

Helsingin kaupunki ehti kuitenkin hätiin ja vuokrasi tilan vuodeksi 2020. Tilaa hallinnoi vuoden ajan väliaikaisesti Helsingin kaupunki, kunnes vuoden 2021 alusta lähtien toiminnasta on vastannut Kalliolan Setlementti.

Saariselänkuja 1:een muuttanut Mellari on osoittanut tarpeellisuutensa.

– Parhaassa käytössä tämä on silloin, kun alueen asukkaat löytävät tänne tiensä. Kaikki ovat tänne tervetulleita, sillä tämä on monikulttuurinen tapaamispaikka, kertoo Mellarin vastaava koordinaattori Pihla Ruuskanen.

Viime torstaina Saariselänkujan puistossa vietettiin Mellarin monikulttuurista pihajuhlaa. Paikalla oli muun muassa vastavalittu, Myllypurossa asuva kaupunginvaltuutettu Mahad Ahmed (sd.).

– Tällaiset kaupunginosatalot ovat loistavia paikkoja pelkästään jo silloin, kun ehkäistään nuorten syrjäytymistä, Ahmed luonnehtii.

– On todellinen ongelma, että nuoret eivät tiedä, mihin he voisivat koulupäivän jälkeen mennä harrastamaan edes jotain, Ahmad kertoo.

Ahmad tietää mistä puhuu, sillä hän saapui Suomeen parikymmentä vuotta sitten yksin, ilman vanhempia.

– Esimerkiksi etenkin läksykerhot ovat hyvin tarpeellisia. Monesti on niin, että maahanmuuttajanuorten vanhemmat eivät puutteellisen kielitaidon vuoksi osaa neuvoa lastensa läksyissä juurikaan, Ahmad muistuttaa.

Mellarin olohuonetoiminta käynnistyy kesän jälkeen 9. elokuuta. Elokuussa pystyyn laitetaan asukkaiden kanssa myös kirpputori.

Elokuun ohjelmaan kuuluu lisäksi Kalliolan vapaaehtoistoiminnan esittelyä. Kauneimmat koululaulut -tapahtuma puolestaan johdattaa 18. elokuuta alueen asukkaat livesäestettyyn laulutuokioon ravintola Provinssin edessä olevalla aukiolla.

–Kutsumme kaikki mukaan järjestämään toimintaa Mellarissa, sillä tämä paikka tehdään yhdessä. Mellarissa asukkaat ja yhdistykset voivat kokoontua ja järjestää yhteistä tekemistä ilmaiseksi. Minun tehtäväni on auttaa, Pihla Ruuskanen kertoo.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut