Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Pyöräväylien kuntokartoittaja voi tienata rahaa Helsingissä – näin kuka tahansa voi osallistua

Helsinki kokeilee ensimmäistä kertaa joukkoistettua pyöräväylien kuntokartoitusta, johon kuka tahansa voi osallistua ja ansaita rahaa. Ainoat tarvittavat välineet ovat älypuhelin ja sen pidike sekä polkupyörä. Ladattavan puhelinsovelluksen tekoäly tunnistaa pyöräteiden vauriot.

Mukaan on valittu 300 kilometriä pääasiassa päällystettyjä pyöräliikenteen pääreittejä.

– Joukkoistamalla kuntokartoitukset on mahdollista toteuttaa tunneissa ja niiden kustannukset voidaan jopa puolittaa. Käyttäjät tienaavat keskimäärin yli kaksi euroa kilometriltä, kertoo tiedotteessa sovelluksen kehittäneen yrityksen Crowdchupan toimitusjohtaja Toni Paju.

Kuntokartoitus alkaa 10. heinäkuuta ja päättyy kun kaikki kartoitettavat kadut on käyty läpi. Osallistumista varten pyöräilijä tarvitsee ilmaisen Crowdchupa-mobiilisovelluksen sekä älypuhelimen, joka tulee kiinnittää polkupyörän tankoon. Käyttäjät poimivat pyöräillessään sovelluksen kartalla näkyviä virtuaalisia kolikoita ja marjoja nauhoittamalla videota, josta tekoäly tunnistaa pyöräteiden vauriot.

Kaupunki toivoo kokeilun tuottavan kattavasti tietoa jalankulku- ja pyöräväylien kunnosta, kertoo tiedotteessa Helsingin katukunnossapidon projektipäällikkö Antti Takkunen.