Helsinkiin uusi teemaleikkipuisto – "Mitä jos tietokoneiden toiminnasta voisi oppia kiipeilemällä ja kierimällä"

Linda Liukas tunnetaan parhaiten kymmenille kielille käännettyjen Hello Ruby -kirjojen luojana. Uusi puisto onkin saanut ideansa Hello Ruby: Matka tietokoneeseen -kirjan tarinasta, jossa päähenkilö Ruby tipahtaa tietokoneen sisään. Arkisto/Johanna Erjonsalo

Ruoholahteen kaavaillaan teemaleikkipuistoa, jossa jo pienet lapset voivat uppoutua tietokoneiden maailmaan, kuitenkin ilman konetta, eli leikkien ja puuhaten. Palkitun kirjailija–kuvittaja Linda Liukkaan ideoiman puiston suunnittelu käynnistyy syksyllä, kaupunki kertoo tiedotteessaan.

Tietokoneteemainen puisto ja sen toiminta suunnataan sekä leikki-ikäisille että alakoululaisille. Suunnittelussa huomioidaan myös vanhemmat kävijät.

Leikkipuiston suunnittelussa mukana ovat asiantuntijoina Linda Liukas, Maisema-arkkitehtitoimisto Näkymä sekä puiston tulevat käyttäjät lapsista leikkipuiston henkilökuntaan ja alueen muihin toimijoihin. Yhteistyö käynnistyy ensi syksynä.

– Mitä jos tietokoneiden toiminnasta voisi oppia kiipeilemällä ja kierimällä? Entä jos ohjelmoinnillisen ajattelun perusteisiin pääsisi tutustumaan trampoliinilla? Mitä jos teemaleikkipuisto tekisi teknologiasta lähestyttävämpää, leikkisämpää ja tutumpaa? Liukas pohtii.

Teemaleikkipuisto tulee nykyiseen Leikkipuisto Ruoholahteen Ruoholahdenkanavan etelärannalle (Laivapojankatu 8). Sinne pääsee helposti metrolla, raitiovaunuilla ja pyöräillen.

Puistoa voi tulevaisuudessakin käyttää lähileikkipuistona. Siellä riittää tilaa myös perinteisille leikkivälineille.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut