Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ratikoiden reitit muuttuvat jälleen – palaavat Karhupuistoon mutta poistuvat Oopperan ja Urheilutalon väliltä

Helsinginkadulla tehtävät katutyöt etenevät seuraavaan vaiheeseen maanantaina 12. heinäkuuta, kun töiden painopiste siirtyy Kaarlenkadun risteyksestä Läntisen Brahenkadun kulmaan.

Ratikat palaavat Karhupuistoon, mutta poistuvat Oopperan ja Urheilutalon väliltä ja Alppilasta. Linja 1 siirtyy pitkälle poikkeusreitille Hakaniemen ja Karhupuiston kautta. Linja 3 ajetaan Linjoille ja linja 8 Oopperalta Mannerheimintietä Meilahteen. Korvaava bussi 8X aloittaa liikenteen Oopperalta Sörnäisten kautta Arabiaan. Sen lähtöpysäkki Oopperan kohdalla on Mäntymäen kentällä. Linjat 2 ja 9 palaavat omille reiteilleen, ja korvaava bussi 2X lopettaa.

Poikkeukset 12. heinäkuuta alkaen löytyvät jo Reittioppaasta.

Reitit muuttuvat seuraavan kerran 30. elokuuta katutöiden seuraavan vaiheen alkaessa. Kaikki linjat palaavat omille reiteilleen viimeistään 3. lokakuuta.

Kasin katutöissä eli Caloniuksenkadun, Runeberginkadun ja Helsinginkadun perusparannuksen jälkeen raitiolinja 8 kulku nopeutuu ja se pysyy entistä paremmin aikataulussa.

Kävelyn ja pyöräilyn olosuhteet kohenevat. Kaduille rakennetaan noin kilometrin verran yksisuuntaista pyörätietä ja suojatiet uusitaan.

Länsi-Pasilaan ei pääse kuukauteen raitiovaunulla – näin korvaava bussi kulkee

Ratikat katoavat Karhupuistosta viikon päästä –  Sinikka, 85, varautuu jopa puoli tuntia pidempään kiertoreittiin: "Herranjestas, tämä tuli aivan yllätyksenä!"

"Olin kaukonäköisempi kuin olisin toivonutkaan" – vihreiden mielestä keskustatunnelin voi haudata lopullisesti, kokoomus tekisi laskelmat, eikä "torppaisi ideologisista syistä"

Ratikat palaavat Kurviin – "Matka-aika Hakaniementorille lähes puolittuu"

Helsinkiläismies löi tiskiin rajun rätingin työmatkabussinsa myöhästelystä – "Vuodessa liki 30 tuntia odottelua"