Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Uusi yökerho Tokoinrantaan – "Paljon on vielä oppimista siinä, mitä se peruskalliolainen asiakas haluaa"

Vapaa-aika: Il Gabbianon tilalle avattu Kafé Koma on myös bailupaikka. Perinteikkäällä ravintolapaikalla oleva tulokas luottaa monipuoliseen tarjontaan.

Tokoinrantaan avautuneen Kafé Koman ravintoloitsija Alex Ghorbanin mukaan ravintolasta on tarkoitus tehdä rento kohtauspaikka, jossa voi viettää iltaa yömyöhään asti.

– Koronarajoitusten hellitettyä meillä menee asiakasvirtojen suhteen koko ajan parempaan suuntaan. Paljon meillä on vielä oppimista siinä, että mitä se peruskalliolainen asiakas haluaa, Ghorbani sanoo.

Ravintolalla on jatkoaikaluvat aamuneljään asti, ja kunhan koronarajoituksista päästään, ravintolaa on tarkoitus pitää auki myöhään.

– Ravintola-ala Stadissa ei ole enää sellaista, että avataan vaan ovet ja odotetaan että asiakkaita tulee. Täytyy järjestää kaikenlaista ohjelmaa ja tapahtumia. Helsinkiläisten ravintolatietämys ja vaatimukset niiden suhteen ovat kasvaneet paljon.

Niinpä Kafé Koman terassin edustalla on suuri näyttö, josta katsotaan maanantaisin elokuvia. Näytöltä katsotaan totta kai myös esimerkiksi EM-jalkapalloa ja formulakisoja.

– Tiistaisin meillä on shakkikerho, torstaisin livemusaa. Lisäksi vuokraamme sup-lautoja. Perjantaina ja lauantaina aloitamme yökerhon, siis heti kun rajoitukset sen mahdollistavat, Ghorbani sanoo.

Heinäkuussa livemusaa ovat tulossa esittämään esimerkiksi Evelina (8. heinäkuuta), elokuussa Ibe sekä Roope Salminen & Koirat.

Tokoinrannassa oleva ravintolapaikka on perinteikäs, tunnetuimmaksi se on tullut aiemmasta Piritta-nimisestä kahvila-ravintolasta. Uudet omistajat tulivat paikkaan viime kesän lopulla.

– Viime vuoden elo-syyskuussa toimimme tapahtumapaikkana, sillä emme olleet vielä saaneet ruokatuotettamme valmiiksi. Syksyllä tulikin taas tiukemmat koronarajoitukset ja laitoimme ovet kiinni. Nyt keväällä saimme ruokatuotteemme valmiiksi.

Komassa on lounas, ruokalistalta löytyy monenmoista, kuten lohikeitto, poke bowl, burgereita ja pizzoja sekä kasvis- ja vegaanivaihtoehtoja.

– Olemme myös koiraystävällinen ravintola, hyvin käyttäytyvät koirat ovat tervetulleita sisälle, Ghorbani mainitsee.

Ravintolassa tehtiin sen omistajien vaihduttua lähinnä pintaremonttia, yökerhotoiminnasta vihjaa dj:lle rakennettu koroke ravintolasalissa.

– Sisään voimme ottaa noin 200 asiakasta, terassille mahtuu reilut 150.

Kun Ghorbani ja hänen yhtiökumppaninsa ensimmäistä kertaa tutustuivat ravintolakiinteistöön, tuli mieleen ajatus, että se on vähän syrjässä.

– Mutta nyt voi sanoa, että tämä sijaintihan on ihan mieletön. Tänne ei kävele Hakaniemen metroasemalta kuin sen neljä minuuttia. Kävellen pääsee myös keskustasta radanvartta pitkin.