Kalasataman eteläisimmän kärjen esirakentaminen alkaa – asunnot rakennetaan 3 000:lle

Nihti on aidattu työmaa-alueeksi. Helsingin kaupunki
Kaisa Paastela

Kaisa Paastela

Kalasataman eteläkärjen alueen Nihdin esirakentaminen aloitetaan tällä viikolla. Esirakentaminen valmistelee tulevia talonrakennushankkeita sekä katujen ja raitiotien rakentamista.

Alue on muuttunut aidatuksi työmaa-alueeksi. Ulkopuoliset eivät pääse alueelle. Myös pysäköinti alueella on päättynyt. Sompasauna on siirtynyt Hermanninrantaan.

Ihan kuin etelässä! – Helsingin upouudet rantabulevardit ravintoloineen houkuttelevat jopa Espoosta saakka: "Hienoa, että tästä on tullut eläväinen kaupunginosa"

Nyt käynnistyvä esirakentaminen valmistelee tulevia talonrakennushankkeita sekä katujen ja raitiotien rakentamista. Esirakentamisvaihe kestää vuoden 2022 elokuulle. Uusien katujen ja kunnallistekniikan rakentaminen aloitetaan alkukesästä 2022 ja jatkuu loppuvuoteen 2023.

Nihdin alueella tehtävät työt sisältävät muun muassa vanhojen satamarakenteiden purkua, ruoppaustöitä Sompasaarenlaituri.

Melua aiheuttavat työt, eli syvätiivistys ja louhinta, ajoittuvat alkuvuoteen 2022. Niistä tiedotetaan erikseen myöhemmin.

Helsinki tarjoaa tontteja yleisille saunoille – tänne niitä voisi rakentaa

Nihdistä tulee 3000 asukkaan merellinen asuinalue. Alueen asemakaava valmistui vuonna 2019. Nihtiin on suunniteltu kymmenen asuinkorttelia, hotellikortteli, ravintolakortteli, kaksi vesialueen korttelia liike-, toimisto- tai ravintolalaivoille sekä pienvenesatamalle. Alueelle rakennetaan päiväkoti.

Nihdin yhdistää Merihakaan ja Hanasaareen Merihaansilta, josta haarautuu Hiilisatamansilta. Alueen läpi on suunniteltu Kruunusillat-hankkeen rakentamana raitiotieyhteys Laajasaloon sekä baana kävelijöille ja pyöräilijöille. Nihdissä on myös Kalasataman raitiotien päätepysäkki.

Rannat ovat monipuolisia virkistys- ja ulkoilualueita. Nihdin lounaiskulmaan on suunniteltu pienvenesatama enimmillään 190 pienveneelle sekä vesibussilaiturille.

Helsingissä sijaitsi saari, jonka näkötorni oli suosittu retkikohde ja jonka puuhuviloissa asuttiin – "Luontoparatiiseja joissa virkistäydyttiin"

Kuumailmapallosta avautuu upea kesä-Helsinki – Ilkka, 62, on lajin pioneereja Suomessa

Laajasalon sähkölautta voisi vähentää kaksi ruuhkabussia – näin kauan kestää matka keskustasta Kruunuvuorenrantaan

Onni potkaisi Saritan, 37, perhettä upouudella asuinalueella Helsingissä – "Jonossa 20 ihmistä, se on suututtanut"

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut