Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Redin tyhjenevät liiketilat kummastuttavat – kauppakeskusjohtaja Ylelle: "Korona teki yrittäjistä varovaisia"

Kauppakeskus Redin tyhjenevät liiketilat ovat kummastuttaneet sosiaalisessa mediassa muun muassa Kalasataman alueen Facebook-ryhmässä. Redistä on asiakkaiden mukaan lopettanut useita pienempiä liikkeitä. Tavarataloketju Halonen ilmoitti toukokuussa luopuvansa keskustan liikkeensä lisäksi Redin myymälästä.

Ylen haastattelema Redin kauppakeskusjohtaja Aleksi Salminen sanoo, että korona on tehnyt yrittäjistä varovaisia, joten sopimuksia ei jatketa niin innokkaasti. Ylen mukaan Redin liiketilojen käyttöaste on tällä hetkellä 85 prosenttia.

Toinen selittävä tekijä on uudistusprojekti, jonka myötä Rediin tulee muun muassa S-market syksyllä 2022. Pohjakerroksen monet liiketilat siirretään sen tieltä ylempiin kerroksiin, Yle kertoo.

Redin uudistushankkeen rakentaminen aloitettiin toukokuussa, ja sen on tarkoitus valmistua vuonna 2023. Tuolloin liiketilojen käyttöasteen toivotaan Salmisen mukaan nousevan 93–95 prosenttiin.