HS: Liikennevahinkojen käsittely venyy vakuutusjätillä toistuvasti yli lain salliman ajan

Lakisääteisten liikenne- ja tapaturmavakuutuksien henkilövahinkojen käsittelyajat ovat venyneet Pohjola Vakuutuksessa toistuvasti lain edellyttämää kuukautta pidemmiksi, kirjoittaa Helsingin Sanomat. OP-ryhmään kuuluva Pohjola Vakuutus on Suomen suurimpia vakuutusyhtiöitä.

Pohjola Vakuutuksesta tehdyn kantelun mukaan vakuutetut eivät saaneet päätöksiä lain edellyttämässä ajassa ja korvauksien käsittelijät vaihtuivat moneen kertaan. Lisäksi vakuutetut eivät saaneet yhteyttä asioidensa käsittelijöihin eivätkä ymmärrettäviä vastauksia.

Eduskunnan apulaisoikeusasiamies on Helsingin Sanomien mukaan huomauttanut Pohjola Vakuutusta venyneistä käsittelyajoista ja linjannut joulukuussa 2020, että pakollisten liikennevakuutusasioiden korvauskäsittelyn organisointi ja päätöksentekojärjestelmä ovat epäonnistuneet erittäin laajasti Pohjola Vakuutuksessa.

Finanssivalvonta on arvioinut Pohjolan edistyneen "merkittävällä tavalla" määräaikojen noudattamisessa vuoden 2020 aikana, mutta pitänyt kuitenkin aiheellisena jatkaa asian tehostettua valvontaa.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut