Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Taksiraiskaaja vaani yksin liikkuneita naisia Helsingissä – Iida Ketola kertoo järkyttävästä kokemuksestaan IS:lle: "Kun sain tietää tekijän jääneen kiinni, itkin kolme päivää"

Mediapersoona Iida Ketola kertoo Ilta-Sanomille joutuneensa taksiraiskaajan uhriksi. Ketola, 31, oli palaamassa ystävänsä hautajaisista joulukuussa 2019, kun hän taksikuski raiskasi hänet ja piti häntä suljetussa tilassa vastoin hänen tahtoaan.

Poliisi tiedotti keväällä ottaneensa kiinni miehen, jonka epäillään raiskanneen useita kyytiin tulleita naisia. Noin nelikymppisellä miehellä on ollut taksifirma, jonka viralliseksi kotipaikaksi oli ilmoitettu Lohja, mutta jonka osoite oli Espoossa. IS:n tietojen mukaan mies on myös pyörittänyt ravintolaa Lohjalla.

Poliisin ensimmäisten tiedotteiden jälkeen uhreja on ilmoittautunut vielä lisää.

Iida Ketola kertoo IS:lle koko elämänsä menneen uusiksi järkyttävien tapahtumien seurauksena. Ketola meni tapahtuman jälkeen niin huonoon kuntoon, että joutui ottamaan vapaata kampaamoyrittäjän työstään. Myös aktiivinen crossfit-harrastus jäi, samoin osa ihmisuhteista muuttui etäisemmiksi.

Vielä suurempi muutos oli, kun Ketola tajusi kasvaneensa erilleen aviomiehestään Renne Korppilasta. Ketola otti avioeron ja muutti parin Kallion-kodista maaseudun rauhaan, jossa hoitaa muun muassa lampaita.

– Kun sain tietää, että tekijä on saatu kiinni, en noussut sängystä kolmeen päivään ja vain itkin. Sen jälkeen tuntui, että olen käsitellyt tämän surun ja nyt mennään ja hoidetaan tämä loppuun. Olen huojentunut siitä, että se oikeudenkäynti on vasta nyt, Ketola kertoo lehdelle.

Ketolan mukaan hän on halunnut puhua tapahtumista julkisesti, jotta saman kokeneet tietävät, että apua ja tukea on saatavilla. Ketola itse aloitti terapian pian kokemuksensa jälkeen ja hänen vointiaan on seurattu aktiivisesti. Ammattiapu ja läheisten tuki on auttanut toipumaan.

– On hassua, että olin aiemmin tosi pelokas ja pelkäsin esimerkiksi olla yksin kotona. Nyt asun yksin kaukana kaikesta ja koen, etten pelkää hirveästi mitään. Minulla on sellainen olo, että jos tilastollisesti ajattelee, ei minulle voi sattua enää mitään, koska pahin on jo tapahtunut, Ketola kertoo Ilta-Sanomissa.