Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin halvimmat vuokrayksiöt löytyvät yllättävältä asuinalueelta – Silti pääkaupungin edullisimmat postinumeroalueet ovat samanhintaisia kuin kalleimmat Tampereella

Helsingin kantakaupungissa saa pulittaa Tampereeseen, Turkuun ja Ouluun nähden jopa yli kymmenen euroa kalliimpaa vuokraa per neliö.

Kalleimmat yksiöiden neliövuokrat Helsingissä lähestyvät 30 euroa. Kalleinta on postinumerossa 00100 eli keskustassa ja Etu-Töölössä. Siellä neliövuokra on 29,14 euroa.

Vuokria on vertaillut blogikirjoituksessaan Sara-Ellen Laitinen, joka työskentelee yliaktuaarina Asuminen ja rakentaminen -ryhmässä Tilastokeskuksessa.

Toiseksi kalleinta Helsingissä on postinumerossa 00270 (Pohjois-Meilahti, 28,94 euroa/neliö) ja kolmanneksi kalleinta postinumerossa 00160 (Katajanokka, 28,59).

Kaksioissa kalleimmat vuokrat ovat Kaartinkaupungissa, Katajanokalla ja 00100-postinumeroalueella.

Vuokra-asuntopula haihtui Helsingissä – Hekallakin nyt vähemmän hakemuksia kuin vuosi sitten: "Kyse ei ole vain koronavuoden muutoksesta"

Halvimmat yksiöt Helsingissä puolestaan maksavat vuokraajalle noin 20 euroa neliöltä. Halvimmin pääsee asumaan postinumeroissa 00780 (Tapaninvainio, 20,05 euroa/neliö), 00600 (Koskela, 20,33) ja 00970 (Mellunmäki, 20,51). Tapaninvainio on pientalovaltainen alue Koillis-Helsingissä, jossa kuitenkin on riittävästi vuorayksiöitä tilastoitavaksi.

Halvimmat kaksiot Helsingissä löytyvät Tilastokeskuksen tietojen mukaan Pohjois-Vuosaaresta, Pukinmäki-Savelasta sekä Laajasalosta.

Näin Kelan tukia huijataan – tuloja jätetään ilmoittamatta, euromääriä väärennetään, puoliso kirjoille vanhempiensa luokse...

Halvimpien ja kalleimpien postinumeroiden välillä on eroa yksiöiden osalta enimmillään noin 9 euroa neliöltä ja kaksioiden osalta noin 8 euroa neliöltä.

Helsingin halvimmilla postinumeroilla saa kuukausivuokraltaan melkein samanhintaisen kaksion kuin mitä Helsingin kalleimmilla postinumeroilla saisi maksaa yksiöstä.

Yksiöiden osalta Itä-Pasilassa (00520) ja kaksioiden osalta Munkkiniemessä (00330) pääsee lähimmäksi vuoden 2021 ensimmäisen neljänneksen Helsingin mediaania, joka oli yksiöissä 26,67 euroa neliöltä ja kaksiossa 20,12 euroa neliöltä.

Kolmioiden osalta taas lähimpänä mediaania on Viikin postinumero 00790 (17,97 euroa/neiö).

Uusia vuokra-asuntoja tarjolla Sompasaaressa – tämän verran joutuu pulittamaan yksiöstä

Maan vuokratason rajusta eriytymisestä kertoo se, että Helsingin halvimmat postinumeroalueet ovat samanhintaisia kuin kalleimmat postinumeroalueet Tampereella, Turussa ja Oulussa.

Ero Suomen halvimpiin vuokraneliöihin on Helsingin keskustassa yli kolminkertainen. Esimerkiksi Kemin Hepolasta saa kaksion 7,90 euron keskineliövuokralla. Tilastokeskus muistuttaa, että läheskään kaikille Suomen postinumeroalueille ei voida laskea keskineliövuokraa, sillä havaintoja ei ole tarpeeksi.

Helsingistä muutetaan muualle Suomeen jo enemmän kuin Nurmijärvi-ilmiössä – Samaan aikaan asuntoja valmistuu kaupunkiin kiivaasti: "Kyllä ne näyttävät varsin hyvin täyttyvän"

"Lasten määrän pudotus Nurmijärvi-ilmiössä oli meillekin yllätys" – Yli 40 vuotta Helsingin kaupungilla työskennellyt Pekka Vuori liputtaa faktatiedon puolesta

HU selvitti: Näin kaupungin vuokra-asunnot jakautuvat Helsingissä – on alueita, joissa tuettua asumista on yhä vähän tai ei ollenkaan

Helsinkiläispoliitikko varoitti 2 vuotta sitten: Espoo rakentaa kaupunkia, joka ei kiinnosta hyvätuloisia veronmaksajia – Nyt Hesarissa kummastellaan, miksi espoolaiset muuttavat vauhdilla naapurikuntiin

Asuntokauppa nyt "yllättävän hiljaista" Helsingissä – Espoossa omakotitalojen myynti kasvoi hurjat 38 %

Pitäisikö kohtuuhintaisten vuokra-asuntojen osuutta Helsingissä lisätä? – Näin vastaavat ehdokkaat: "Miksi joillekin asunnon tulisi olla halvempi kuin toiselle"

Yksiö 490 e/kk: Yli 100 uutta vuokra-asuntoa valmistui Helsinkiin – 3000 hakemusta