Helsingin halvimmat vuokrayksiöt löytyvät yllättävältä asuinalueelta – Silti pääkaupungin edullisimmat postinumeroalueet ovat samanhintaisia kuin kalleimmat Tampereella

Helsingin kantakaupungissa saa pulittaa Tampereeseen, Turkuun ja Ouluun nähden jopa yli kymmenen euroa kalliimpaa vuokraa per neliö.

Kalleimmat yksiöiden neliövuokrat Helsingissä lähestyvät 30 euroa. Kalleinta on postinumerossa 00100 eli keskustassa ja Etu-Töölössä. Siellä neliövuokra on 29,14 euroa.

Vuokria on vertaillut blogikirjoituksessaan Sara-Ellen Laitinen, joka työskentelee yliaktuaarina Asuminen ja rakentaminen -ryhmässä Tilastokeskuksessa.

Toiseksi kalleinta Helsingissä on postinumerossa 00270 (Pohjois-Meilahti, 28,94 euroa/neliö) ja kolmanneksi kalleinta postinumerossa 00160 (Katajanokka, 28,59).

Kaksioissa kalleimmat vuokrat ovat Kaartinkaupungissa, Katajanokalla ja 00100-postinumeroalueella.

Vuokra-asuntopula haihtui Helsingissä – Hekallakin nyt vähemmän hakemuksia kuin vuosi sitten: "Kyse ei ole vain koronavuoden muutoksesta"

Halvimmat yksiöt Helsingissä puolestaan maksavat vuokraajalle noin 20 euroa neliöltä. Halvimmin pääsee asumaan postinumeroissa 00780 (Tapaninvainio, 20,05 euroa/neliö), 00600 (Koskela, 20,33) ja 00970 (Mellunmäki, 20,51). Tapaninvainio on pientalovaltainen alue Koillis-Helsingissä, jossa kuitenkin on riittävästi vuorayksiöitä tilastoitavaksi.

Halvimmat kaksiot Helsingissä löytyvät Tilastokeskuksen tietojen mukaan Pohjois-Vuosaaresta, Pukinmäki-Savelasta sekä Laajasalosta.

Näin Kelan tukia huijataan – tuloja jätetään ilmoittamatta, euromääriä väärennetään, puoliso kirjoille vanhempiensa luokse...

Halvimpien ja kalleimpien postinumeroiden välillä on eroa yksiöiden osalta enimmillään noin 9 euroa neliöltä ja kaksioiden osalta noin 8 euroa neliöltä.

Helsingin halvimmilla postinumeroilla saa kuukausivuokraltaan melkein samanhintaisen kaksion kuin mitä Helsingin kalleimmilla postinumeroilla saisi maksaa yksiöstä.

Yksiöiden osalta Itä-Pasilassa (00520) ja kaksioiden osalta Munkkiniemessä (00330) pääsee lähimmäksi vuoden 2021 ensimmäisen neljänneksen Helsingin mediaania, joka oli yksiöissä 26,67 euroa neliöltä ja kaksiossa 20,12 euroa neliöltä.

Kolmioiden osalta taas lähimpänä mediaania on Viikin postinumero 00790 (17,97 euroa/neiö).

Uusia vuokra-asuntoja tarjolla Sompasaaressa – tämän verran joutuu pulittamaan yksiöstä

Maan vuokratason rajusta eriytymisestä kertoo se, että Helsingin halvimmat postinumeroalueet ovat samanhintaisia kuin kalleimmat postinumeroalueet Tampereella, Turussa ja Oulussa.

Ero Suomen halvimpiin vuokraneliöihin on Helsingin keskustassa yli kolminkertainen. Esimerkiksi Kemin Hepolasta saa kaksion 7,90 euron keskineliövuokralla. Tilastokeskus muistuttaa, että läheskään kaikille Suomen postinumeroalueille ei voida laskea keskineliövuokraa, sillä havaintoja ei ole tarpeeksi.

Helsingistä muutetaan muualle Suomeen jo enemmän kuin Nurmijärvi-ilmiössä – Samaan aikaan asuntoja valmistuu kaupunkiin kiivaasti: "Kyllä ne näyttävät varsin hyvin täyttyvän"

Asuntokauppa

Pankki ja välittäjä eivät usko Nurmijärvi-ilmön paluuseen

Asuntokaupassa on myytävien asuntojen määrä lisääntynyt selvästi koko pk-seudulla. Kohdemäärät ovat esimerkiksi Helsingin keskustassa 00100-postinumeroalueella kasvaneet yli 80 prosenttia alkuvuodesta.

Asunnonostajilla on nyt enemmän vaihtoehtoja tarjolla, mikä rauhoittaa kovaa kilpailua ja hintojen nousua vetovoimaisimmilla alueilla.

– Tarjonnan määrä on pikku hiljaa lisääntynyt alkuvuoden aikana lähes kaikilla asuinalueilla pk-seudulla. Se, että ostajilla on nyt vähän enemmän erilaisia kohteita harkittavanaan, on hyvä asia. Sen ansiosta ostettavalle kohteelle löytyy hiukan enemmän vaihtoehtoja, kertoo tiedotteessa Sp-Koti Urbaanien toimitusjohtaja Anna-Maija Kuosmanen.

Kuosmanen ja Nooa Säästöpankin toimitusjohtaja Esa Jäntti eivät usko kehyskuntien voimakkaaseen nousuun.

– Vaikka paljon puhutaan Nurmijärvi-ilmiön paluusta ja siitä, kuinka helsinkiläiset muuttavat kaupungista Espooseen ja pienempiin kehyskuntiin, isossa kuvassa mikään ei ole muuttunut, korostaa Kuosmanen.

Asumisen preferenssien osalta Helsingin vetovoima tai ihmisten haaveet kaupunkikodista eivät ole kadonneet.

– Nurmijärvellä kasvuprosentit voivat näyttää suurilta, jos otetaan huomioon vain kauppamäärien prosentuaalinen kasvu, muistuttaa Jäntti.

Helsingissä on tehty ylivoimaisesti eniten asuntokauppoja Suomessa, tammi-toukokuussa 5284 kauppaa. Toiseksi eniten kauppoja on tehty Espoossa (2941 kpl), ja kolmanneksi eniten Tampereella (2529 kpl).

"Lasten määrän pudotus Nurmijärvi-ilmiössä oli meillekin yllätys" – Yli 40 vuotta Helsingin kaupungilla työskennellyt Pekka Vuori liputtaa faktatiedon puolesta

HU selvitti: Näin kaupungin vuokra-asunnot jakautuvat Helsingissä – on alueita, joissa tuettua asumista on yhä vähän tai ei ollenkaan

Helsinkiläispoliitikko varoitti 2 vuotta sitten: Espoo rakentaa kaupunkia, joka ei kiinnosta hyvätuloisia veronmaksajia – Nyt Hesarissa kummastellaan, miksi espoolaiset muuttavat vauhdilla naapurikuntiin

Asuntokauppa nyt "yllättävän hiljaista" Helsingissä – Espoossa omakotitalojen myynti kasvoi hurjat 38 %

Pitäisikö kohtuuhintaisten vuokra-asuntojen osuutta Helsingissä lisätä? – Näin vastaavat ehdokkaat: "Miksi joillekin asunnon tulisi olla halvempi kuin toiselle"

Yksiö 490 e/kk: Yli 100 uutta vuokra-asuntoa valmistui Helsinkiin – 3000 hakemusta

Mainos: HotLips

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut