Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Hiihtäjien suosiman "peltoparkin" paikalle suunnitteilla virallinen pysäköintialue Haltialassa – työsuhdeasuntojen tilalle luontokoulu?

Ympäristö: Katos, penkkiryhmät, opastaulut ja pyörätelineet Niskalan parkkipaikalle. Uusi, linja-autoillekin sopiva pysäköintialue pellon reunaan.

Niskalan aluetta halutaan kehittää vastaamaan alueen käyttäjien tarpeisiin.

Tällä hetkellä Kuninkaantammen ajotien päässä oleva hiekkakenttä toimii parkki- ja lähtöpaikkana ulkoilijoille, jotka suuntaavat niin Ruutinkosken, Pitkäkosken ja Vantaanjoen rantapoluille kuin myös Haltialan pelloille tai Keskuspuiston pitkospuille ja lenkkipoluille.

Suunnitelmien mukaan autoliikenne rajattaisiin kokonaan pois nykyiseltä Niskalan epäviralliselta pysäköintialueelta ja retkeilyreittien risteyskohdasta tulisi selkeä portti alueelle.

Lähtöpisteeseen sijoitettaisiin opastaulut, penkki- ja pöytäryhmät, pyörätelineet, katos ja uudistetut, puiset kuntoilutelineet.

Nykyinen Bajamaja-korvattaisiin Helsinki-huussilla.

Uusi pysäköintialue tulisi Kuninkaantammentien eteläpuolelle, paikalle, jossa talvisin on ollut hiihtäjien suosima ”peltoparkki”.

Pysäköintialue tehtäisiin aluksi noin 65 ajoneuvolle ja mahdollinen laajennusosa noin 30 ajoneuvolle ja linja-autoille.

Linja-autoille varattu kääntöpaikka mahdollistaisi ryhmäkuljetukset ja julkisen liikenneyhteyden kehittämisen. Toistaiseksi lähin bussipysäkki on noin 1,5 kilometrin päässä.

Talvisin käytössä olisi myös noin sadan ajoneuvon väliaikainen pysäköintialue.

Latureitti kulkisi jatkossa Kuninkaantammentien yli ja kiertäisi Niskalan tilan pellon kautta. Nykyisin latu on kulkenut pysäköintialuetta sivuten.

Kuninkaantammen tie jatkuu kevyen liikenteen väylänä Niskalasta Pitkäkoskelle. Suunnitelman mukaan se pyhitettäisiin talvisin kokonaan kävelijöille ja pyöräilijöille. Nyt Niskalan ja Pitkäkosken yhdistävä reitti on ollut talvisin osa latuverkostoa.

Niskalan ja Haltialan väliselle tieosuuden pohjoispuolelle on kaavailtu uutta jalankulkureittiä, mikä lisäisi suositun ulkoilureitin turvallisuutta.

Kaupungin omistamiin Niskalan tilan rakennuksiin on kaavailtu yleisölle avointa toimintaa, kuten luontokoulua, jossa voitaisiin järjestää luonto- ja ympäristöopetusta samaan tapaan kuin Harakan luontokeskuksessa.

Nykyisin Niskalan rakennukset toimivat Staran työsuhdeasuntoina.

Suunnitelmat on kirjattu kaupunkiympäristölautakunnan hyväksymään Haltialan ja Niskalan hoito- ja kehittämissuunnitelmaan, joka on laadittu seuraavalle kymmenvuotiskaudelle.

Päätöstä toteuttamisajankohdasta tai käytettävistä määrärahoista ei vielä ole.