HU testasi Kasarmitorin kaikki 13 ravintolakojua – klassikkoannos hullaannutti raadin: "Todella hyvän makuinen!"

Rihuna, Johanna, Lauri, Matias, Camilla ja Katri testasivat Kasarmitorin ravintolatarjontaa. Tuuli Vähämäki
Sakari Nupponen

Sakari Nupponen

Helsingin Uutiset syventyi Kasarmitorin ravintolamaailman kattaukseen, joka kestää sunnuntaihin 15.8. asti. Tässä askelmerkkejä:

Jos äidyt todella maistelemaan, et pääse alle 25 euron laskulla. Pikemminkin on varauduttava viidenkympin menoon. Kannattaa jakaa annoksia kumppanin kanssa.

Lounaan saat toki napattua noin 15 eurolla, jos tuot oman vesipullosi.

Hinta olikin ainoa asia, joka arvelutti raatilaisia. Sen sijaan ruoka, aterimet ja astiat saivat kiitosta. Vain yksi pettymys mahtui joukkoon.

Ei kun syömään Camillan (C), Johannan (J), Katrin (K), Laurin (L), Matiaksen (M) Rihunan ( R ) ja Tuulin (T) matkassa.

Jokainen tilasi oman makunsa mukaan. Ei rankattu pisteitä, vaan haettiin fiilistä. Maistelu toteutettiin viime keskiviikkona. Listaus lehteen on tehty aakkosjärjestyksessä.

Storyn Hawaii-pizza hullaannutti testiraadin. Tuuli Vähämäki

Baobao

Buns Combo: Bao bunit ovat mukavaa vaihtelua länsimaisille hampurilaisille. Hyvin maustettua täytettä oli niin paljon, että se ei tahtonut pysyä kasassa. Tarvittiin haarukka, kuten monessa muussakin annoksessa. Taattu hitti. Hyvä hinta/laatu. (M, T)

Farouge

Lammasmakkara: Lihaisa perussnacki. Todella tiivis. Olisi kaivannut jotain raikastusta. Astian ulkonäköön panostettu. Pikkunälkään lihansyöjille. (J)

Kesä vaatii makkaraa. Kahdeksan pientä 10 eurolla. Astia komea. Hyvä makea kastike. Oluen kylkeen! (L)

Söpöjä nysiä kauniissa astiassa. Pieni annos – eipä näitä jaksa montaa syödäkään. (T)

Finnjävel

Toripiirakka härkätartarilla: Nam! Kaunis ulkonäkö. Kätevä tarjoilutapa. Hinta-laatusuhde melkein kympin arvoinen. (T)

Maistuva ja yllättävä yhdistelmä. Kätevästi pakattu. Tartar suli suussa. Lihapiirakka ihanan rapeaa. (R)

Eineksinen. Härkä ei maistu. Hapankaali toi raikkautta. Kätevä syödä vaikka seisten, kun on pistetty valmiiksi puoliksi. (J)

Fisken På Disken

The Lohikeitto ja saaristolaisleipä: Hyvä perusannos. Liemen mausteet ja sen maku parasta. Mökkifiilis. Plussaa ulkonäöstä ja kahdesta kokovaihtoehdosta. Miinusta, kun piti odotella vähän liikaa. (J)

Kaunis. Älyttömän maistuva. Annoskoko (pieni) sopiva. (T)

Osterit: Ei ensikertalaisen makuun. Konkari mumisi tyytyväisyyttä. Hintansa (2,50 euroa kappale) väärti. (T)

Kyrö Bar

Kyrö Ginger Long Drink: Pelkkää plussaa. Tasapainoinen uutuus. (J)

Lily Lee

Hummeribun: Kostea ja melko maukas. Esillepano ei niin houkutteleva. Hintaan (12 euroa) nähden melko pieni annos. (R)

Suolainen laskiaispulla tursuaa liitoksissaan. Täyte toimii, mausteet kohdallaan. Pulla pehmeää. (J)

Three Milk Cake: Todella raikas jäätelömäinen kakku. Kuohkea. Raikkaat marjat. Hyvin kesäinen. Ei yltiömakea. Pieni annos, mutta hintakin (5 euroa) edullinen. (J)

Changbai Highball: Kesäinen. Ei liian makea drinkki. (J)

Pasta Bar Locanda Scappi

Kesäkurpitsarisotto: Vetinen annos. Ulkonäkö jopa luotaantyöntävä. Juusto maistuu. Maku ok. (L)

Penny

Eggs benedict / savulohi: Nälkä lähtee. Lohta runsaasti. Maku hyvä. Mahdoton syödä siististi. Hintaa liikaa. Krapulaan! (M)

Aika raskas, rasvainen ja suolainen. 18 eurolla sietääkin olla iso annos. Tuhti brunssi. (J)

Pompier Espa

Caesar-salaatti avokadolla: Hyvä ruokasalaatti 12 eurolla. Avokadon ja krutonkien määrästä plussaa. Kirpeä kastike antaa raikkautta, mutta peittää muita makuja. (J)

Köyhät ritarit: Kaunis annos. Hyvä maku. Pulla hyvää. Kermavaahto hyvää. Marjoista plussaa. (R)

Krog Roban ja St. George Bakeryn Skagen. Tuuli Vähämäki

St. George Bakery ja Krog Roba

Skagen: Komean näköinen. Suhteellisen kallis (14 euroa). Tuoreen makuinen. Chili toi lisämaun – voisi olla tulisempikin. (L)

Runsas, raikas, kesäinen. Chili olisi voinut tuoda enemmän lisäpotkua. Kesälounas. (T)

Ei paras, mitä on syöty. Leipä mössöä. Sotkuinen syödä. Chili antoi potkua. Lime raikasti ja teki kesäisen. Suolaiseksi välipalaksi. (J)

Tacotita ja Linna Burgers

Kanataco: Ulkonäöltään perushyvää street foodia. Maku loistava. Hyvä kuori, simppeli annos. Reilusti mausteita. Sopivasti korianteria. Hyvä hinta/laatu. (L)

Vin-Vin ja Story

Hawaii-pizza: Houkutteleva tuoksu ja näkö. Klassikkoon saatu maku. Pohja todella hyvä. Tuore ananas! Sinihomejuusto ei maistu. Pizzaboxi hankala paikan päällä, mutta kätevä mukaan otettavaksi. (J)

Todella hyvän makuinen, erityisesti pohja. Hyvät raaka-aineet. (M)

Fresh. Ananasta ja sinihomejuustoa olisi voinut olla enemmän. Hyvä pohja. Ananas sikahyvää. (R)

Yeastie Boi

Lox stock n smokey -bagel: Tosi hyvä bageli. Maukkaan näköinen. Hyvän makuinen. Sotkuinen syödä. Pieneen nälkään (C, K)

Italian job: Näytti makkaraiselta, mutta oli parempi. Helppo syödä. Välipalaksi. (C, K)

Helsingin uusi jättiterassi veti avajaisviikonloppuna 7000 asiakasta – "Screenivapaa alue"

Julkkikset ja ravintolajätit saivat lähes kaikki Kasarmitorin jättiterassin paikat – "Ei ollut missään tapauksessa valintakriteeri"

Asukkaiden huoli nousi Kasarmitorilla: Jättiterassille iso muutos Senaatintoriin verrattuna –  "Jotain ääniä täytyy sietää"

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut