Veneilijät huomio – Hernesaaren veneväylät ovat muuttuneet

Hernesaaren esirakentaminen alkoi viime vuonna. Tästä syystä Hernesaaren edustan veneväylät ovat muuttuneet. Juha Peurala

Sanna Jompero-Lahokoski

Hernesaaren edustalla on tehty väylämuutoksia ja asetettu uusia turvalaitteita. Tämä tarkoittaa sitä, että Hernesaaren edustan veneväylät ovat muuttuneet.

Muutokset johtuvat Hernesaaren esirakentamisesta. Vene- ja alusliikenteen on kierrettävä turvallisuussyistä Hernesaaren itärannan esirakentamisurakan työalue.

Näin Hernesaaren edustan veneväylät ovat muuttuneet. Väylävirasto

Teollisuus- ja varastoalueena tähän asti tunnettu Hernesaari on muuttumassa yhdeksi Helsingin uusimmista asuinalueesta. Alueelle suunnitellaan rakennettavan pääasiassa kerrostaloja 7 500 asukkaalle. Työpaikkoja on tulossa noin 4 000.

Hernesaarta rakennetaan lähivuosina. Sanna Jompero-Lahokoski

Alueen Itärannan esirakentaminen alkoi viime vuonna ja päättyy ensi vuoden tammikuussa. Ruoppaus- ja täyttötyöt ajoittuvat vuosille 2020–2021.

Lue: Hernesaaren asemakaava kumottiin lainvastaisena – Helsinki suunnitteli 7600 uutta asukasta ja ajatteli koko autoliikenteen kulkevan yhden tien kautta

Lue: Pääkirjoitus: Hernesaaren kaavafiasko osoitti, että ideologia ei sovi kaavoitukset ohjuriksi

Lue: Bilekeidas Hernesaaresta lähti – Nyt alueelle raijataan proomuilla jopa miljoona kuutiota kalliolouhetta

Lue myös: Meritäytöt Hernesaaressa jatkuvat talvitauon jälkeen – Louhetta kuljetetaan Jätkäsaaresta ja Vuosaaresta

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut