Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Saitko kirjeen ulosotosta? Helsingissä alkoi uudenlainen velkaneuvonta: apua saa kahviloista eri puolilla kaupunkia

Varustamojen kesäkahvilat tarjoavat heinäkuussa apua ulosottoon liittyvissä kysymyksissä eri puolilla Helsinkiä. Vastauksia antavat Ulosottolaitoksen asiantuntijat, jotka ovat tavattavissa seuraavasti:

torstaina 15.7. kello 11−15, Itäkeskuksessa Matteuksenkirkon Varustamolla ja aukiolla (Turunlinnantie 3).

keskiviikkona 21.7. kello 11−16, Herm annin Diakoniatalon Varustamolla (Hämeentie 73).

tiistaina 27.7. kello 11−15, Malmin Varustamolla, (Pekanraitti 16).

Hermannin Diakoniatalolta kerrotaan, että uudenlainen palvelu alkoi Helsingissä tänä vuonna.

– Ulosottolaitos haluaa jalkautua ihmisten pariin, jotta velka-asioista pääsee keskustelemaan varhaisessa vaiheessa, matalalla kynnyksellä ja anonyymisti. Ajanvarausta ei tarvita, sanoo Hermannin Diakoniatalon Varustamon toiminnanjohtaja Marita Nummelin.

Syksyllä toimintaa on tarkoitus jatkaa säännöllisellä päivystyksellä.

Varustamot ovat Helsingin seurakuntien diakonisen toiminnan keskuksia.

Lue myös: Telkkaria ei enää kanneta pois ulosottomiehen mukana, auton ja jopa omistusasunnon saa pitää – "Velallisen suojaa on parannettu tällä vuosituhannella"

Helsinkiläinen Markku, 60, elää nyt 250 eurolla kuussa – sairaus vei taksiyrittäjältä työn ja toimeentulon: "On lyöty lyötyä urakalla"

Jopa laskukirjeiden näkeminen voi ahdistaa – Hyvätuloinen Sari joutui velkakierteeseen ja koki muiden tuomitsevan asenteen: "Ainoastaan diakoniatyössä otettiin lämpimästi vastaan"

Telkkaria ei enää kanneta pois ulosottomiehen mukana, auton ja jopa omistusasunnon saa pitää – "Velallisen suojaa on parannettu tällä vuosituhannella"