Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin lähisaariin pääsee vesibussilla – katso lista 26 saaresta, lataa reittiopas

Haluaisitko päästä viettämään kesäpäivää johonkin Helsingissä tai sen edustan saarista, mutta vene puuttuu. Ei hätää. Lähisaariin on helppo päästä vesibussilla.

Pääkaupunkiseudulla on valtava määrä saaria, jotka ovat vesiliikenteen piirissä. Tiedot 26 saaren lähtölaitureista ja aikatauluista on koottu Helsingin seudun liikenteen (HSL) reittioppaaseen. HSL:n reittiopas löytyy tästä linkistä.

Matkaa saariin kestää pääsääntöisesti 5–15 minuuttia. Poikkeuksena on Kaunissaari, jonne merimatka Vuosaaresta kestää noin 50 minuuttia.

Suomenlinnan lisäksi mukana ovat Kaunissaari, Pihlajasaari, Uunisaari, Suomenlinna, Lonna, Vartiosaari, Laajasalo, Kivisaari, Vasikkasaari, Isosaari, Vallisaari, Mustasaari, Sirpalesaari, Klippan, Liuskasaari, Harakka, Valkosaari, Särkkä, Korkeasaari, Satamasaari, Leikosaari, Pentala, Stora Herrö, Rövaren, Gåsgrundet ja Iso Vasikkasaari.

Lipun vesibussiin saa ostaa saaristoreittien liikennöitsijöiltä, joiden sivuilta löytää myös lisää aikatauluja, mikäli kaikkia ei ole reittioppaaseen kirjattu.

Joihinkin aluksiin lipun voi hankkia myös digitaalisesti. Ainoastaan Suomenlinnan lautalle pääsee HSL:n lipuilla.

Tietoa saaristosta ja kaupungin hallinnoimista saarista löytyy täältä.