Koronarokotuksen voi lauantaina saada ilman ajanvarausta – näissä viidessä pisteessä rokotuksia annetaan

Ensi lauantaina helsinkiläiset voivat saada koronavirusrokotuksen ilman ajanvarausta viidessä rokotuspisteessä ympäri Helsinkiä.

Rokotuksia annetaan pisteissä lauantaina kello 9.15–17. Rokotus ilman varausta annetaan niille helsinkiläisille, jotka ovat saamassa ensimmäistä rokotettaan.

Rokotuspisteet sijaitsevat Jätkäsaaressa (Tyynenmerenkatu 6 L3), Malmilla (Stadin ammattiopisto, Vanha Helsingintie 5/Latokartanontie 16), Messukeskuksessa (Pohjoinen sisäänkäynti, Ratapihantie 17) ja Myllypurossa (Metropolia, Myllypurontie 1).

Rokotukseen tulee ottaa mukaan henkilö- tai Kela-kortti.

Helsingin terveys- ja päihdepalvelujen johtaja Leena Turpeinen kehottaa kaupungin tiedotteessa kaikkia 16-vuotiaita, sitä vanhempia ja riskiryhmiin kuuluvia 12–15-vuotiaita hakemaan rokotuksen, mikäli he eivät ole vielä sitä saaneet. Kyseessä on päivän kestävä kokeilu.

– Kokeilemme tätä nyt ensi lauantaina ja tulosten perusteella saatamme jatkossa tarjota tällaista mahdollisuutta pysyvämminkin, Turpeinen kertoo.

Ilman ajanvarausta annettavilla rokotteilla Helsinki pyrkii tekemään rokotuksen ottamisesta entistä vaivattomampaa ja saavutettavampaa.

– Tulemme jatkossa tarjoamaan rokotuksia esimerkiksi pop-up -pisteillä. Kerromme niistä tarkemmin myöhemmin, jatkaa Turpeinen.

Tehosterokotuksia annetaan jatkossakin normaalisti vain henkilöille, joilla on tehosterokotukseen varattu aika.

Tällä hetkellä rokotusaikoja on Helsingissä hyvin tarjolla.

– Rokotteita on saatu viime aikoina reilusti. Rokotusaikoja on tarjolla enemmän kuin niitä varataan. Tämän vuoksi pyrimme kaikin keinoin innostamaan helsinkiläisiä ja Helsingissä pidempää asuvia rokotuksiin, Turpeinen kertoo tiedotteessa.

Tällä hetkellä helsinkiläisistä 65 prosenttia on saanut koronavirusrokotuksen ensimmäisen annoksen. 70-vuotiaista ja tätä vanhemmista rokotuksen on saanut 90 prosenttia tai enemmän. 50–69-vuotiaiden rokotuskattavuus ensimmäisen rokotuksen osalta on 80–90 prosenttia ja 35–49-vuotiaiden 70–80 prosenttia. 20-34-vuotiaiden rokotuskattavuus on 60–70 prosenttia.

Koronan sairastaneille tekstari ensi viikolla

Ensi viikolla koronan sairastaneille on lähdössä tekstiviesti koronarokotuksista.

Tekstiviestin saavat ne koronan sairastaneet helsinkiläiset, joiden koronataudin oireiden alusta tai taudin toteamisesta on kulunut kaksi kuukautta.

Tällä hetkellä koronan sairastaneille tarjotaan rokotusta kahden kuukauden kuluttua koronavirustaudin sairastamisesta.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: HotLips

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut