Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Korkeasaaren eläimiä vilvoitellaan helteillä erilaisin keinoin – ahma herkuttelee rottajäällä, saukoille tarjoillaan simpukoita

Korkeasaaren eläimille on tarjottu viime viikot kestävien helteiden aikana erilaisia viilennyskeinoja. Eläimet vetäytyvät kuumalla ilmalla varjoon lepäilemään, vilvoittelevat vedessä ja syövät niiden herkkuja sisältäviä jääpaloja.

Monen eläimen ruokahalu kärsii kuumuudesta. Korkeasaari on tänä vuonna aiempien hellekesien tapaan jäädyttänyt eläimille erilaisia herkkuja suuriin jääpaloihin.

Muun muassa karhujen jääpaloihin on jäädytetty pähkinöitä, marjoja ja ruusunlehtiä. Berberiapinoiden jäissä maistuvat mango ja siemenet. Kissaeläinten jäälaatikoissa on lihaa ja saukkojen jäävirikkeisiin on piilotettu kalaa tai simpukoita. Ahma herkuttelee rottajäällä. Jäähdytetyt hunajamelonisiivut ja omenat ovat villisikojen ja sorkkaeläimiin kuuluvien pekareiden suosiossa.

Hellehelpotukselle on tänä kesänä ollut erityinen tarve.

– Kehitämme jatkuvasti eläimille niiden luontaiseen käyttäytymiseen sopivia viilennyskeinoja ja seuraamme eläinten mieltymyksiä. Esimerkiksi saukkojen toista pesäkoppia on viilennetty pakastetuilla vesipulloilla ja nyt tarkkailemme, kummassa pesäkopissa saukot tykkäävät nukkua, kertoo Korkeasaaren eläintenhoidon ja suojelun johtaja Nina Trontti tiedotteessa.

Uimisesta nauttivat eläimet viihtyvät helteillä vedessä. Saukkojen uusitussa tarhansa on allas, puroja sekä lampia. Amurintiikerit ja karhut viettävät lämpimiä päiviä mielellään vedessä makoillen. Niitä myös kannustetaan uimaan erilaisilla virikkeillä.

Viilennystä eläimille tuodaan myös sadettimilla ja vesisuihkuilla. Eläintarhan paksuturkkisimmat eläimet eli myskihärät makoilevat mielellään märässä maassa. Kengurut oleilevat sadettimen sumussa. Villisiat kierivät viilentävässä mutakylvyssä. Pekareiden tarhoissa on vetisiä alueita.

Korkeasaaren trooppisen talon vaihtolämpöiset ja ympärivuotiseen lämpöön sopeutuneet eläimet pärjäävät helteillä hyvin. Kilpikonnat ja käärmeet liikkuvat lämpimässä enemmän kuin viileillä keleillä. Talojen lämmitys ja osa eläinten omista lämpölampuista eivät ole helteillä käytössä.