Seksikauppa selvitti Suomen kiihottavimmat ammatit – Nainen, 37: "Takoo vasaralla menemään"

Saako sairaanhoitaja, lentäjä tai raksa-ammattilainen sydämesi läpättämään? 29 prosenttia eli vajaa kolmannes 18–24-vuotiaista suomalaista kokee, että ammatilla on vaikutusta potentiaalisen kumppanin viehättävyyteen. Asia selviää seksikauppa Kaalimato.comin tekemästä kyselystä.

Kaikista kyselyyn vastanneista 16 prosenttia koki, että ammatilla on vaikutusta viehättävyyteen. Iän myötä ammatin merkitys viehättävyyteen näyttää laskevan, sillä 65–70-vuotiaista vain seitsemän prosenttia pitää sitä merkityksellisenä asiana.

– Nuorille potentiaalisen kumppanin koulutustausta ja ammatti ovat yleisesti ottaen tärkeämmässä roolissa mietittäessä, olisiko toisesta itselleen sopivaksi seurustelukumppaniksi. Vanhemmilla ihmisillä onnistuneen parisuhteen ainesten vaakakupissa painavat yleensä vähemmän pinnalliset asiat, kuten elämänkokemus ja ajatusmaailma, Kaalimato.comin seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen kertoo tiedotteessa.

Kaalimato on myös listannut suomalaisten seksikkäimpinä pitämiä ammatteja.

– Naisena hyvin tyypillisesti vastaan erityisen kiihottaviksi ammateiksi ensihoitaja, sotilas ja palomies. Oma mies kuuluu yhteen edellä mainituista ryhmistä ja en tiedä mitään seksikkäämpää. Muutoin sitten, jos mies on esimerkiksi gynekologi tai esimerkiksi puhtaasti likaista työtä tekevä, esimerkiksi raksaduunari, ei se sytytä yhtään, vastasi kyselyyn osallistunut 24-vuotias nainen.

Toisen vastaajan mielestä juuri raksamiehet sytyttävät.

– Aina olen ollut heikkona raksamiehiin. Joku siinä vaan on, kun mies rakentaa taloa, niin se saa syttymään. Kuuma kesäpäivä, hikinen ruskettunut mies raksaliiveissä työkaluineen takoo vasaralla menemään. Itselle ainakin oli kumppania etsiessä ammatilla väliä. Ei siistit sisätyöläiset koskaan kiinnostanut. Likaiset duunarit sitäkin enemmän, 37-vuotias nainen kertoo.

Seksikkäimpien ammattien joukkoon listattiin muun muassa rakennustyöntekijä, ensihoitaja ja muusikko.

– Kyllähän se (ammatti) toki voi kiinnittää huomion, mutta ei se lopulta vaikuta. Tärkeintä on pääsy samalle aallonpituudelle, huumori ja vähän edes samanlaiset arvot. Jotkut oikein stereotyyppiset näkemykset naisten työasuista ovat kyllä kuumia, esimerkiksi opettaja, sairaanhoitaja, siivooja ja vielä bonuksena sotilasunivormut, yli 30-vuotias miesvastaaja sanoo.

"Perämies on sitten jatkossa perähenkilö" – uudet sukupuolineutraalit nimikkeet saivat lukijoiden kielenkannat auki

Esimies on nyt esihenkilö – Helsinki aikoo neutralisoida kaikki mies-päätteiset ammattinimikkeet, joita on 45

Seksuaaliterapeutin mukaan tiettyjä ammatteja pidetään toisia puoleensavetävämpinä, sillä niistä syntyvät mielleyhtymät vastaavat ihmisten perustarpeisiin.

– Esimerkiksi poliisit, palomiehet ja lentokapteenit univormuineen viestivät turvallisuuden tunteesta, mutta myös vetovoimaisena pidettävästä rohkeudesta ja auktoriteetista. Sairaanhoitaja muistuttaa meitä puolestaan hoivaamisesta, Lavikainen kertoo.

Putkimies on nyt putkiasentaja – Työnhakusivusto otti käyttöön uudet sukupuolineutraalit ammattinimikkeet

Tutkimukseen vastasi tuhat iältään 18–70-vuotiasta suomalaista.

Suomalaiset paljastivat kiihottavimmat seksiasennot: "Äärimmäisen nautinnollinen" – tämän takia 69 on inhokki

Jos sovit seksitreffit uuden nettituttavuuden kanssa, muista nämä vinkit – Tiia Forsström: "Ei lähtökohtaisesti sen suurempi riski kuin vaikka taksiin nouseminen"

Näin suomalaiset lähettävät toisilleen intiimejä kuvia – "Tein viettelevän ja pikkuisen himokkaankin kuvasarjan yllätykseksi miehelleni"

Mainos: Leijona Catering Oy

Mainos: Leijona Catering Oy

Töihin Leijona Cateringiin!

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut