Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Jouko Juntunen juoksi Malminkartanon upouudet kuntoportaat 47 sekunnissa - "Vanhoissakin portaissa ennätys oli nimissäni"

Kuntoportaat: Jouko teki jälleen portaissa ennätyksen. Malminkartanon kuntoportaat saavat erityiskiitosta siitä, että ne ovat alhaalta aiempaa leveämmät.

Malminkartanon uudistetut kuntoportaat otettiin käyttöön heinäkuun alussa.

Tamperelainen Jouko Juntunen on tullut portaisiin rikkomaan aiempaa ennätystään. Viitisen vuotta sitten portaiden nousuun kului aikaa käsittämättömät 49 sekuntia.

– Nyt aika oli 47,10. Vanhoissakin portaissa ennätys oli nimissäni.

Juntunen viittaa ennätyksellään osallistumistaan vuonna 2016 Ilta-Sanomien porrasjuoksuhaasteeseen, johon on osallistunut myös ammattiurheilijoita. Juntunen kuvasi suorituksensa go pro -kameralla.

– Aika on nyt parempi, mutta tässä on vähän vähemmän portaita ja olisiko tämä vähän lyhyempi, Juntunen mittailee katseellaan portaita niiden toiseksi alimmalla välitasanteella.

Askelmia uudistetuissa portaissa on 347, kun aiemmin niitä oli 426. Nykyiset portaat ovat myös aiempaa syvemmät.

– Olen aiemmin juossut neljä porrasta kerralla, nyt kolme. Portaiden profiili on hieman muuttunut, toteaa harjoittelumuotona portaisiin tykästynyt, yleisurheilua ja suunnistusta harrastava Juntunen.

Päivittäin kuntoportailla käyvä, lähellä asuva Nadja Petrova kiittelee myös uudistusta.

– Todella hyvät. Näyttävät ihanalta. Nyt ne ovat tasaiset ja leveät. Enää ei voi törmätä kehenkään, kun ei tarvitse olla niin lähekkäin.

Petrovan tapaan moni käyttäjä kiittelee yhtä ja samaa asiaa: Portaat ovat noin kolmasosan rappusten alapäästä lähes tuplasti vanhoja portaita leveämmät.

–  Nyt ei välttämättä tarvitse mennä ylös asti. Moni treenaa vain alhaalla. Tungosta ei enää synny. Pidän näistä, sanoo espoolainen Sami Rojo, joka tällä kertaa nousee portaat ylös, mutta kävelee niiden vieressä kulkevaa hiekkatietä alas ja ryhtyy jälleen uuteen nousuun.

Näin tekee moni muukin, kuten hämeenkyläläinen Kyösti Ropa.

– Uusissa portaissa olen noussut 21 kertaa, vanhoissa ainakin tuhat. Todella hienot. Nyt täältä puuttuvat tosin fasaanit. Rakennustyömaa pelotti ne ehkä tiehensä. Aiemmin niitä sai syöttää täällä.

Portaisiin koko perheen voimin tullut espoolainen Jessica Peltola kiittelee lisäksi uusia kaiteita, jotka kulkevat nyt molemmin puolin portaita.

– Yleensä täällä on niin ruuhkaista, että portaissa on saanut ohitella. Kaiteet tuovat ohittelulle turvaa.

Peltolan selässä kulkee vajaa kaksivuotias Vincent. Mukana ovat myös aviomies Jouni Peltola sekä Vincentin veli Benjamin. 6. Äiti-Peltola kertoo itselleen asettamansa kunnianhimoisen tavoitteen nousukerroille.

– Kahdeksan on tavoite.