Poliisi valvoo ensi viikolla tehostetusti raskasta liikennettä – Ajo- ja lepoaikojen lisäksi puututaan esimerkiksi kuorman varmistamiseen ja puhelimen käyttöön ajon aikana

Poliisi valvoo tehostetusti raskasta liikennettä koko maassa maanantaista sunnuntaihin 19.–25. heinäkuuta. Valtakunnalliseen tehovalvontaan osallistuvat kaikki poliisilaitokset.

– Valvontaa kohdennetaan erityisesti ajo- ja lepoaikojen noudattamiseen, kuorman varmistamiseen sekä ajoneuvojen kuntoon, poliisitarkastaja Heikki Ihalainen kertoo Poliisihallituksen tiedotteessa.

Lisäksi valvontajakson erityisteemana on ajon aikaisen tarkkaamattomuutta aiheuttavien tekijöiden valvonta.

– Kuljettajien puhelimien, tablettien ja kannettavien tietokoneiden käyttöön ajon aikana tullaan puuttumaan. Lisäksi kuljettajan näkökentän esteisiin, kuten kojelaudan päälle rakennettuihin ja asennettuihin tasoihin tai tuulilasin kiinnitettyihin koriste -esineisiin puututaan.

Erityisen tärkeää on hyvä näkyvyys ohjaamosta etuoikealle.

Valvontajakso on osa Euroopan liikennepoliisiverkoston (ROADPOL) Euroopan laajuista valvontateemaa.

Yksi poliisille asetetuista liikenneturvallisuustyön painopistealuista 2021 on raskaan liikenteen valvonta. Valvonnan tavoitteena on sekä liikenneturvallisuuden parantaminen että harmaan talouden ja kuljetusrikollisuuden torjunta.

Viime vuoden heinäkuussa vastaavan valvontaviikon aikana tarkastettiin 1 668 raskasta ajoneuvoa. Tällä kertaa tavoitteena on noin 1 600 – 1 800 ajoneuvon tarkastaminen.

Viime vuonna valvonnan aikana määrättiin kaiken kaikkiaan yli 500 eri seuraamusta.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut