K-ryhmä: Näissä maakunnissa herkutellaan eniten jäätelöllä

K-ryhmän kesän myyntilukujen mukaan Suomen kaikkein suurimmat jäätelönystävät asuvat Pirkanmaalla ja Satakunnassa.

– Pirkanmaalla ostetaan suhteessa eniten kaikkia eri jäätelötyyppejä kerta-annoksista kotipakkauksiin. Satakunta seuraa hyvänä kakkosena: siellä korostuvat kaikki muut tyypit paitsi kotipakkaukset. Suhteessa vähiten jäätelöä ostetaan Pohjanmaalla ja Etelä-Savossa, mutta ero maan keskiarvoon on kuitenkin hyvin pieni, K-ryhmän osto- ja myyntipäällikkö Kirsi Väistö kertoo tiedotteessa.

K-ryhmän mukaan kotipakkauksissa kärkipaikkaa pitää Uusimaa, jonka jäljessä tulee Lappi. Jäätelöpuikkojen osalta ykkösmaakuntien Pirkanmaan ja Satakunnan perässä on Kanta-Häme.

Jäätelötuutin ostaa satakuntalaisen jälkeen todennäköisimmin kainuulainen tai keskisuomalainen. Pikari on ykkössuosikki Varsinais-Suomessa.

K-ryhmän tuotteista monipakkaukset, jotka sisältävät joko samanlaisia tuotteita tai lajitelman erilaisia jäätelöitä, ovat erityisesti pohjalaisten suosikkeja: niitä ostetaan erityisen paljon Etelä-, Keski- ja Pohjois-Pohjanmaalla. Myös mehujäät korostuvat pohjalaismaakunnissa ja Keski-Suomessa.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut