Idän metroliikenne katkeaa lauantaina – työmaan melua voi kuulua myös öisin

Metroliikenne katkeaa huomenna lauantaina Kulosaaresta itään. Katkos kestää viikon ajan sunnuntaihin 25. heinäkuuta saakka.

Syynä on Kipparlahden uuden metrosillan kansi, joka siirretään vanhan kannen paikalle.

Työmailla tullaan työskentelemään metrokatkon aikana vuorokauden ympäri, joten työstä voi mahdollisesti aiheutua melua myös yöllä.

Vuonna 1972 valmistuneen sillan rakenteet eivät kaupungin mukaa enää täytä rakenteille asetettuja vaatimuksia eivätkä siten mahdollista metrokaluston kehittämistä. Kipparlahden siltatyömaa valmistuu kaupungin arvion mukaan lokakuussa 2021.

Liikennekatkon aikana toteutetaan myös Siilitien ja Sahaajankadun metrosiltojen vahvennushankkeisiin liittyvät kannen valut. Lisäksi liikennekatkoa hyödynnetään tekemällä erilaisia kunnossapitotöitä metroasemilla ja metroradalla.

Katkon aikana vaihdetaan esimerkiksi kymmenen Itäkeskuksen vaihdealueilla elinkaarensa päähän tullutta vaihdetta ja raideristeystä, päivitetään Kontulan ja Itäkeskuksen valaistukset led-valoiksi ja uusitaan metroradan alittava Mustapuron rumpuputki Varikkotien ja Itäväylän välisellä osuudella.

Metroasemat Herttoniemen ja Mellunmäen/Vuosaaren välillä lippuhalleineen suljetaan katkoksen ajaksi. Matkustajilla ei ole tällöin pääsyä asemille eikä asiakkailla asemilla sijaitseviin liiketiloihin. Korvaavasta bussiliikenteestä tiedotetaan HSL:n sivulla..

Metroliikenteeseen reilun viikon katko keskikesällä – silta uusitaan Herttoniemessä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut