Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Metrokatko aiheutti yllättävän ongelman: osa korvaavista busseista ajoi pysäkin ohi – "Pitää heiluttaa, jos haluaa kyytiin!"

Helsingin seudun liikenne (HSL) julkaisi viikonloppuna Twitterissä erikoisen twiitin.

HSL muistutti sosiaalisessa mediassa twiitillä matkustajia lauantaina siitä, että bussit eivät pysähdy pysäkeillä automaattisesti, vaan kuljettajalle täytyy näyttää erillistä käsimerkkiä.

– Itä-Helsingin metrokatkon ensimmäisen päivän satoa: liikenne sujuu mukavasti, muutama metroa korvaava bussi on ajanut pysäkin ohi, koska pysäkillä odottavat eivät ole heiluttaneet sille. Korvaavalle bussille pitää heiluttaa, jos haluaa kyytiin! #HSL #HKL http://hsl.fi/metrokatko2021

Twiitillään HSL viittaa viime lauantaina alkaneeseen metrokatkoon, jonka seurauksena bussi eivät pysähdy yli viikkoon Kulosaaren ja Mellunmäen välisillä metroasemilla. Metroliikenne on poikki 17.-25. heinäkuuta. Itä-Helsingin asemia palvelevat korvaavat bussilinjat 99B, 99V ja 99M Rautatientorilta.

Kaikki metrot ajavat sen sijaan Matinkylän ja Kulosaaren välillä.

HSL:n päällikköpäivystäjä Juha Puolitaival arvelee, että matkustajien taholta selkeiden pysähtymismerkkien puuttuminen saattaa johtua siitä, kyseessä on nimenomaan metrot korvaavat bussivuorot. Metrot pysähtyvät ilman erillistä käsimerkkiä jokaisella asemalla. Samalla se kertoo ehkä myös metromatkustamisen yleistymisestä.

– Ihmiset ovat ilmeisesti tottuneet käyttämään metroa, Puolitaival toteaa.