Olutfanien festivaali valtaa pian Kaisaniemen – bongaa ainakin nämä harvinaiset pienpanimot

SOPP: Pienpanimoiden esittely kerää ennätysyleisöjä.

Suuret Oluet - Pienet Panimot -festivaali alkaa Helsingissä ensi keskiviikkona.

– Tampereella kävijämäärä tuplaantui viime vuodesta. Toki ajankohta oli nyt hyvä. Lahdessakin oli 500 enemmän kuin vuosi sitten, Suuret Oluet – Pienet Panimot -tilaisuuden primus motor Pekka Kääriäinen kertoo.

Elämä on näiltä osin palaamassa uomiinsa.

Kesän 2021 SOPP-tilaisuudet eri puolilla maata keräsivät yhteensä 40 000 kävijää, mikä oli kolmanneksen vähemmän kuin huippuvuonna.

Viime vuonna Helsingin tilaisuus oli tynkä, mutta pitkä. Kokoontumisrajoitusten takia se jaksotettiin kahdelle viikolle, ja kerrallaan oli esillä vain yhdeksän panimoa sekä vierailijamaa ja panimokauppa 5,5-prosenttisille juomille.

Rautatientorille oli silloin aidattu terassialue, johon sai ottaa enintään 950 ihmistä kerrallaan. Viime vuodelta tiedossa ei ole yhtään SOPP:iin liittyvää koronatapausta. Nyt festivaalialue on palannut taas väljempään Kaisaniemenpuistoon.

Pienpanimoita ja muita pieniä juomavalmistajia tulee esille 35. Mukana on olutosaajien lisäksi muun muassa fiskarsilainen Ägräs Distillery.

Vierailijamaa on Ranska ja sen pienpanimo-oluita on hankkinut harrastajien hyvin tuntema Juomatalo Pikkulintu.

– Koska se on Ranska, niin päätin kokeilla myös viinejä. Ne puolestaan hoitaa Juha ja Nea Berglundin perheyritys Chateau Carsin, Kääriäinen kertoo.

Uudet Helsingin SOPP:ssa ennen käymättömät panimot ovat Olutmylly, Varastopanimo ja Karvila. Luvassa on siis bongareille uusia lajipisteitä.

Forssalainen Olutmylly toimii Kakkostien varressa ja leipoo myös omaa mallasleipää paikallisessa Markun Pakarissa.

Joutsalainen Varastopanimo toimii ravintola Kellarin uumenissa ja tekee sanojensa mukaan aitoa itähämäläistä sahtia ja kellariolutta.

Karvilan oluet tulevat korvesta Enonkoskelta – Savonlinnan takaa. Todellinen vastarannan kiiski on erikoistunut lager-oluiden tekoon. Toki se tekee myös ale-tyylin oluita.

Ruokapuolen uutuus on tänä vuonna Ville Haapasalon puumalalainen hatsapuri, jota edustaa vedyistä ja atomeista tunnettu Visalle Oy. Muuten tarjon on esimerkiksi ruisherkkuja, kuivalihaa, tacoja ja premium burgereita – tyypillinen festarikattaus siis.

Pantillisten lasien huoltoa pyörittävät jo perinteisesti kuluttajajärjestö Olutliiton jäsenseurojen aktiivit. Helsingin SOPP:lla onkin Ekokompassi–ympäristösertifikaatti. Tänä vuonna ruokamyyjät korvaavat perinteiset muoviset kertakäyttövälineet ympäristön kannalta kestävämmillä materiaaleilla.

SOPP:n järjestettyjä maistelutilaisuuksia vetävät olutasiantuntija Anikó Lehtinen sekä beer sommelierit Maria Markus ja Olli Majanen.

Helsingin SOPP järjestetään keskiviikosta 28.7. lauantaihin 31.7. kello 12-01. Alueelle on maksuton pääsy kello 18:aan asti. Iltaliput maksavat 12 euroa ja tastingit 20 euroa – myös pöytävarauksia voi tehdä.

Ja lisää tulee. Tänä vuonna järjestetään historian ensimmäinen Vantaan SOPP Tikkurilan Peltolantorilla 9.-11. syyskuuta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut