Pitkänenäinen "vihreä mörkö" ilmestyi Helsinkiin – kannattelee katulamppuja Meilahdessa

Kannatintolppa on täysin villiviinin valloissa. Jussi Vehkasalo
Jussi Vehkasalo

Jussi Vehkasalo

Töölön tullin kohdalla Meilahden Tukholmankadulla olevan kannatintolpan päälle on kasvanut todella muhkea villiviinikuorrutus.

Tolpasta lähtevät vaijerit kannattelevat katuvaloja ja raitiovaunujen ajolankoja. Kadunvarressa on lukuisia ristikkorakenteisia tolppia samaa tehtävää toimittamassa, mutta ainoastaan tämä yksi, huoltoaseman vieressä pönöttävä yksilö on villiviinin kauttaaltaan valtaama. Villiviiniä on todella paksusti, tolppa on huomattavan pulskassa kunnossa verrattuna hinteliin kanssatolppiin.

Villiviini on lähtenyt kasvamaan myös vaijereita pitkin. Jussi Vehkasalo

Kun tolppaa katsoo kaukaa muistuttaa se etäisesti ikään kuin jotain hahmoa: tolpan yläosasta lähtevää vaijeria pitkin kasvamaan alkanut villiviinikasvusto markkeeraa ikään kuin nenää ja alempaa lähtevät kasvustot käsiä. Olisiko tuo "vihreä mörkö"?

"Vihreä mörkö" hallitsee maisemia Töölön tullin huoltoaseman vieressä. Jussi Vehkasalo

Villiviini on ärhäkästi kasvava köynnöskasvi, jota syksyisin voidaan ihailla upean punaisessa väriloistossaan. Villiviinikasvustot peittävät Helsingissä joidenkin talojen julkisivuja kattavasti, Taka-Töölön Kivelänkadulla villiviinikasvusto on peittänyt useamman kerrostaloyhtiön julkisivun kokonaan reilussa 20 vuodessa.

Malmin kuivaan suihkulähteeseen rakennetaan "vehreä keidas" – Päiväkotilaiset istutuspuuhiin

Armi Kunnaala, 33, pelastaa työkseen kukkia jotka muuten joutuisivat roskikseen – "Huomasin, että priimakuntoisia kasveja viskataan pois"

Kirsikat puhkesivat kukkaan eri puolilla Helsinkiä – Nyt kannattaa pitää kiirettä: "Voivat kadota päivissä"

Tästä pihojen ja pientareiden puskasta pitäisi päästä eroon kesään 2022 mennessä – Moni häviää väsytystaistelun: "Pienintäkään juurenpätkää ei saisi jäädä maahan"

Elina Mäkelän kerrostalokolmio on kuin viidakko – viherkasveilla omistajansa mukaan jopa omia persoonallisuuksia: "Ne ovat meille rakkaita lapsia"

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut