Kipparlahden vuonna 1972 valmistunut metrosilta on nyt historiaa – video: puretun tilalle siirrettiin uusi

Itä-Helsingin metrokatkon syy, eli Kipparlahden metrosiltaprojekti etenee aikataulussa, kertoo HKL. Vuonna 1972 valmistunut vanha silta purettiin viikonloppuna sekä maanantaina. Uuden sillan kansi siirrettiin paikoilleen maanantai-iltana.

– Eilen illalla uusi metrosillan kansi saatiin onnistuneesti siirrettyä paikoilleen ja tänään työmaalla on keskitytty sillan ympäristössä tehtäviin maatöihin, HKL:n Facebook-sivulla kerrottiin keskiviikkona.

HKL:n mukaan silta purettiin, koska sen rakenteet eivät enää täyttäneet nykypäivän vaatimuksia eivätkä mahdollistaneet metrokaluston kehittämistä.

Seuraavaksi työmaalla on vuorossa radan rakentaminen, sen tukeminen kohdilleen sekä järjestelmäasennusten tekeminen.

HKL on julkaissut Facebookissa videon operaatiosta, jossa metrosillan kantta siirretään paikoilleen.

Metrokatko kestää sunnuntaihin saakka. Siihen asti metroliikenne Kulosaaresta itään on poikki ja kaikki metrot ajavat Matinkylän ja Kulosaaren välillä. Käytössä on korvaava bussiliikenne.

Metrokatko aiheutti yllättävän ongelman: osa korvaavista busseista ajoi pysäkin ohi – "Pitää heiluttaa, jos haluaa kyytiin!"

Jukan perhe oli myöhästyä lomareissulta metrokatkon vuoksi – matkustajien lisäksi myös Itäkeskuksen bussikuskit eksyivät: "Ihmiset olivat kärttyisiä"

Idän metroliikenne katkeaa lauantaina – työmaan melua voi kuulua myös öisin

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut