Husin diagnostiikkajohtaja Iltalehdelle: tartuntamäärät eivät enää kuvaa koronatilanteen vakavuutta

Lehtosen mukaan olisi tärkeämpää arvioida, kuinka moni saa tartunnasta vakavan tai kuolemaan johtavan taudin, kertoo Iltalehti.

Koronatartunnat ovat lähteneet heinäkuussa jälleen reiluun nousuun Suomessa.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin diagnostiikkajohtaja Lasse Lehtosen mukaan pelkkä tartuntojen määrä ei kuitenkaan enää kuvaa koronatilanteen vakavuutta, koska rokotuskattavuus on riskiryhmien parissa hyvä ja rokotukset suojaavat riskiryhmiä pääsääntöisesti hyvin.

– On hyvin rajoittavaa tuijottaa vain tartuntalukuja, koska niitä tulee lisää sitä mukaa kun tartuntoja testataan enemmän. Oikeampi kysymys olisi se, että kuinka moni saa tartunnasta vakavan tai sairaalahoitoa vaativan taudin, Lehtonen sanoo Iltalehdelle.

Parempia kriteerejä rajoitusten ja tilanteen arvioimiseksi olisivat Lehtosen mukaan kuolleisuus, työkyvyttömyys, long covid -tapaukset ja sairaalahoitoa vaativat tartunnat.

– Tilastoja kun katsoo, niin koronakuolemat ovat aika lailla pysähtyneet siihen missä olimme keväällä, eli siinä mielessä tilanne on mennyt parempaan suuntaan, Lehtonen kertoo Iltalehdelle.

Lue alkuperäinen juttu täältä.

Juttua muokattu klo 11:46: Juttua lyhennetty ja lisätty linkki alkuperäiseen lähteeseen.

Mainos: HotLips

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut