Vuosaarelainen Ellen yllättyi tavasta, jolla Itä-Helsingissä odotetaan bussia – kuva: "Aina ei ole näin"

Vuosaarelainen Ellen Karhulampi on huomannut viime aikoina, etteivät helsinkiläiset enää aina jaksa pitää turvavälejä odottaessaan bussia tai metroa. Tämän viikkoinen näky kodin ikkunasta sai hänet kuitenkin ilahtumaan.

Hän lähetti Helsingin Uutisten toimitukseen kuvan, jossa bussia odottaneiden matkustajien turvavälit olivat kuin oppikirjasta. Itä-Helsingin metrokatkos on lisännyt bussien käyttöä merkittävästi ja aiheuttanut välillä tungosta.

– Hyville turvaväleille peukku! Olin kieltämättä yllättynyt näin hyvistä turvaväleistä, kun näin odottajat keittiön ikkunasta vilkaistessani. Aina ei ole näin hyvin, metrossakaan. Kuulin myöhemmin ystävältäni, että työstä paluun aikaan nämä korvaavat bussit ovat olleet niin täysiä, että matkustajat ovat joutuneet seisomaan käytävillä.

Karhulampi pitää liian täysiä busseja ikävänä asiana, koska Suomessa ollaan neljännen aallon alussa ja tartuntavaara on todellinen.

– Matkustajilla näyttäisi ainakin olevan tahtoa ja kykyä noudattaa ohjeita. Onneksi liikkeellä oli myös kaksi bussia, joten kaikki mahtuivat matkustamaan väljästi.

HSL on kertonut että Vuosaaren linjalla 99V on ollut toisinaan hieman enemmän matkustajia ja suositellut mahdollisuuksien mukaan käyttämään väljempää linjaa 99B Itäkeskukseen.

Milloin bussille täytyy heilauttaa kättä? Nyrkkisääntöön on vain yksi poikkeus – "Se on suomalainen ilmiö"

Metrokatko aiheutti yllättävän ongelman: osa korvaavista busseista ajoi pysäkin ohi – "Pitää heiluttaa, jos haluaa kyytiin!"

Kipparlahden vuonna 1972 valmistunut metrosilta on nyt historiaa – video: puretun tilalle siirrettiin uusi

Idän metroliikenne katkeaa lauantaina – työmaan melua voi kuulua myös öisin

Jukan perhe oli myöhästyä lomareissulta metrokatkon vuoksi – matkustajien lisäksi myös Itäkeskuksen bussikuskit eksyivät: "Ihmiset olivat kärttyisiä"

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut