Naapurien valitus keskeytti jättityömaan Vallilassa – paikalle jäi urheilukentän kokoinen monttu – "Voi viivästyttää käyttöönottoa vuosilla"

Vallilan Kangasalantien työmaa on joutunut kovaan vastatuuleen, kun naapuritaloyhtiön valitus keskeytti maanalaisen parkkihallin rakentamisen kesäkuun alussa.

Palloilukentän alle tulevaa parkkihallia varten oli ennätetty kaivaa jo kymmeniä metrejä pitkä ja useita metrejä syvä monttu.

Hallinto-oikeuteen keväällä jätetty valitus koskee Pohjola Rakennus Oy:n maaliskuussa saamaa parkkihallin rakennuslupaa. Valittaja ei ole tyytyväinen ajorampin sijaintiin.

Pohjola Rakennus kertoi keskeytyksestä heinäkuun alussa taloyhtiöiden ulko-oviin jaetulla tiedotteella.

– Harmiksemme joudumme kertomaan, että työt pysäköintihallin osalta joudutaan kuitenkin valitettavasti pysäyttämään ennalta määrittelemättömäksi ajaksi viereisen taloyhtiön hallinto-oikeuteen tekemän valituksen vuoksi, tiedotteessa sanotaan.

Pelikenttä on tarkoitus rakentaa hallin päälle uudestaan ensi vuoden aikana.

– Valitettavasti hallinto-oikeuteen tehty valitus tulee viivästyttämään pelikentän käyttöönottoa pahimmillaan jopa vuosilla, tiedotteessa todetaan.

Valituksen rakennusluvasta on tehnyt asunto-osakeyhtiö Sammatti, joka on osa suuresta sisäpihasta tunnettua Apinalinna-korttelia.

Taloyhtiön mielestä parkkihallin rampin sijainti lähellä Kangasalantien ja Anjalantien risteystä on liikenneturvallisuuden kannalta vaarallinen ja sijaitsee kaukana parkkihallin pääasiallisista käyttäjistä.

– Risteyksessä on kaupungin iltapäiväkerho, jonne moni lapsi kulkee yksin. Oletamme, että automäärät risteyksessä kasvavat, koska liikenne rampille tullee Sturenkadun suunnasta, sanoo hallituksen puheenjohtaja Teemu Johansson Helsingin Uutisille.

Taloyhtiö haluaa, että ramppi rakennettaisiin Karstulantielle.

– Silloin se ohjaisi kulkua rampille Mäkelänkadun kautta.

Johansson sanoo, että taloyhtiö ei pidä ajatuksesta, että työmaa seisoo.

– Siksi olisi tärkeää, että hallinto-oikeuden päätös tulisi nopeasti.

Pohjola Rakennuksen projekti-insinööri Taisia Castrén sanoo, että hallinto-oikeuden vastausta asiaan odotetaan elokuun aikana.

– Rampista olisi pitänyt valittaa asemakaavan teon yhteydessä. Asemakaava tuli lainvoimaiseksi jo vuonna 2019, Castrén kertoo Helsingin Uutisille.

Valittiko taloyhtiö rampista asemakaavan valmistelun aikana?

– Lausunto asemakaavasta toimitettiin, mutta koska yhtiöllä oli juuri silloin käynnissä putkiremontti, asiaan ei pystytty perehtymään tarpeeksi painokkaasti, Johansson kertoo.

Parkkihalliin on suunniteltu 154 autopaikkaa. Sen oli määrä olla valmis ennen kuin alueelle valmistuu ensimmäinen Pohjola Rakennuksen viidestä kerrostalosta. Pohjola Rakennus pitää mahdollisena, että ilman valmista parkkihallia autoja joudutaan pysäköimään kadulle.

– Tehty valitus vaikuttaa alueen kadunvarsipysäköinnin mahdollisuuksiin hyvin negatiivisesti, rakennusyhtiön tiedotteessa sanotaan.

Pohjola Rakennus rakentaa Karstulantielle ja Sammatintielle viittä kerrostaloa, joista korkein on 14 kerroksinen. Niiden rakentamiseen valitus ei ole vaikuttanut. Kortteliin tulee yhteensä yli 200 kotia.

Jättikorttelin yhteispiha Helsingin kantakaupungissa on kuin linnan puisto – asukkaat kutsuvat sinne vieraitaan eväsretkelle

Kävelysillan rakenteista paljastui yllätys SRV:n työmaalla: "Pehmeää tavaraa, ei pysy kasassa" – rakennusmiehet katosivat kuukausiksi

Kaupunki paljastaa, miksi Kumpulan räjäytystyömaa keskeytettiin yllättäen – "Teoreettinen riski"

Helsinkiläisen koulun remontti tyssäsi urakoitsijan konkurssiin, oppilaiden väistö pitenee – korona kahmaissut muitakin rakennusyhtiöitä

Urheilevan lukiolaisen ei tarvitse pian enää poistua Vallilan kampukselta – ensi syksynä valmistuvissa opiskelija-asunnoissa piilee myös erikoisuus

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut